Diverse

DIVERSE | Ceaiuri care inhibă pofta de dulce

Când pofta de mâncare este tot mai mare, iar regimul de slăbire este tot mai greu de ţinut, unele plante medicinale pot fi soluţia. Plantele care taie pofta de mâncare dau senzaţia de saţietate și sunt un ajutor de nădejde în curele de slăbit.

Iată o serie ceiuri care reduc pofta de dulce!

Garcinia reglează pofta de mâncare

Planta este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru reglarea poftei de mâncare. Acidul hidroxicitric (HCA) din compoziţie scade treptat apetitul, prin inhibarea senzaţiei de foame de la nivelul creierului. De pe urma folosirii acestei plante au beneficii mai ales iubitorii de dulciuri, pentru că taie pofta de dulce. Extractul de garcinia nu are efecte secundare, nu creează dependenţă şi se administrează potrivit indicaţiilor fitoterapeutului.

Anghinarea accelerează arderile

Cunoscută mai ales pentru proprietăţile ei diuretice, anghinarea are şi efect de reglare a poftei de mâncare. În acelaşi timp, infuzia din frunzele plantei stimulează procesele digestive şi metabolismul, împiedicând depunerea grăsimilor.

Ceaiul se prepară astfel: peste o lingură de frunze uscate se toarnă 500 ml de apă clocotită şi se lasă la infuzat cinci minute. După răcire, se strecoară lichidul. Prima cană se consumă dimineaţa, după micul dejun. Restul cantităţii de ceai se bea pe parcursul zilei.

Specialiştii recomandă ca tratamentul cu anghinare să se facă progresiv, începând cu cinci-şase linguri  în primele cinci-şase zile.

Valeriana inhibă foamea nervoasă

Pentru persoanele care se luptă cu tot felul de cure de slăbire fără succes, terapia cu valeriană poate fi o soluţie extraordinară. ­Este bine de ştiut că, pe lângă efectul calmant, valeriana taie instantaneu pofta de mâncare. În acest caz, se iau  câte 50 de picături de tinctură de trei ori pe zi, înainte de masă.

Scorțișoara temperează poftele alimentare

S-a dovedit că pudra de scorţişoară are efecte benefice şi asupra gurmanzilor, deoarece temperează poftele alimentare şi contribuie la scăderea în greutate. Se consumă cel puţin două căni de ceai de scorţişoară pe zi (înainte de masă), preparat dintr-o linguriţă rasă de scorţişoară pudră şi din două linguri de suc de mere amestecate într-o cană cu apă fierbinte. Tratamentul trebuie continuat timp de o lună.

Mugurii de pin pentru sațietate

Mugurii de pin sunt un remediu eficient în reglarea poftei exagerate de mâncare, datorită uleiului esenţial alfa pinen din compoziţia lor. Tratamentul cel mai simplu constă în mestecarea câtorva muguri înaintea fiecărei mese. Ca urmare, apare senzaţia de saţietate rapid şi se vor consuma porţii de mâncare mai ­mici.

De asemenea, se poate consuma şi decoctul din muguri de pin. Acesta se prepară din trei linguri de plantă la un litru de apă, care se fierbe timp de 15 minute. Ceaiul se bea pe parcursul unei zile. Planta se poate procura de la magazinele naturiste, iar mugurii cruzi pot fi păstraţi multă vreme în frigider.

Mentă

Ceaiul de mentă are calitatea de a taia pofta de dulce, cea apăruta pe fond de stres sau oboseală. Din acest ceai se pot bea două – trei căni pe zi.

Important!

Nu bea un fel de ceai mai mult de trei săptămâni. Se impune o pauză de măcar o săptămână, perioada în care poți consuma alt tip de ceai, după care se poate relua cura cu acel ceai care te avantajează.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page