Diverse

DIVERSE | Ce se-ntâmplă în corp dacă renunţi la carne

Te-ai hotărât să nu mai consumi deloc preparate din carne? În acest caz, trebuie să știi care sunt efectele pozitive și negative ale acestui stil de viață.

Este posibil să scazi în greutate

Neal Barnard, profesor de medicină la Școala de Medicină de la Universitatea George Washington din Washington, DC, SUA și președintele Comitetului Medicilor de Medicină – a pus bazele unui grup pentru a promova o dietă fără carne pentru a pierdere în greutate. Descoperirile sale, publicate recent în „Jurnalul Academiei de nutriție și dietetică“, arată că cei care renunță la carne pot să piardă 7,5 kg. Cu cât  timpul în care nu se consumă carne este mai mare, cu atât mai mare este pierderea.

Se înmulțesc bacteriile bune din intestine

„Organismul are enzime digestive care se ocupă de proteinele, atât cele din carne, cât și cele din vegetale, și asta nu se schimbă atunci când nu mai mânancăm carne“, explică Liz Applegate, director de nutriție și sport de la Universitatea din California. Cu toate acestea, spune ea, toți carbohidrații nedigerabili din sursele de proteine vegetale și din alte alimente pot modifica profilul bacterian din intestine. Și oamenii de știință cred că noii carbohidrați pot ajuta la creșterea numărului de bacterii sănătoase din intestin. Pentru că poate dura ceva timp pentru tractul intestinal de a se adapta la noul regim alimentar, este posibil să te confrunți cu balonarea.

Ești mai ferit de bolile de inimă

În urma mai multor studii, oamenii de știință au descoperit că decesul, provocat de bolile cardiace ischemice (cauzate de îngustarea severă sau de închiderea arterelor coronare) este cu 24% mai redus la vegetarieni, decât la carnivori.

Este posibil să-ți pierzi simțul gustului

Zincul este un mineral cu multe funcții în organism, inclusiv întărirea sistemului imunitar. Dar mineralele, care se găsesc din abundență în stridii și carnea roșie, sunt, de asemenea, esențiale pentru gust și auz. Un studiu realizat de specialiști din cadrul Institutului de Sănătate Bioștiință de la Universitatea din Tokushima, Japonia, arată că deficiența de zinc este un factor predominant în spatele deprecierii gustului. În timp ce fasolele, nucile, cerealele integrale și produse lactate oferă zinc, acidul fitic din cerealele integrale, semințe, fasole și legume poate interfera cu absorbția de zinc. Ca urmare, vegetarienii ar putea avea nevoie cu 50% mai mult zinc decat carnivorii. Recomandarea zilnică pentru femei este de 8 miligrame de zinc.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page