Diverse

DIVERSE | Ce poţi face când vecinul de deasupra te inundă în continuu

Locatarii din apartamentele la bloc se confruntă frecvent cu problema inundării locuinţei, de cele mai multe ori de către vecinul de deasupra. Sunt cazuri în care vecinii sunt cooperanţi şi problema se rezolvă pe cale amiabilă. Însă sunt şi cazuri în care se iscă adevărate scandaluri şi singura soluţie a păgubiţilor este acţiunea în instanţă a vecinilor de rea-credinţă, întrucât nicio altă autoritate nu este abilitată să intervină.

Unii proprietari nu permit sub nicio formă ca cineva să le calce în apartament, pentru a rezolva defecţiunile care cauzează inundarea vecinului. În aceste cazuri, păgubiţii nu au încotro decât să se adreseze instanţei, întrucât nicio altă autoritate nu este abilitată să rezolve astfel de cazuri.

Şi de aici începe un lung sejur prin sălile de judecată pentru a demonstra, în instanţă, că vecinul de deasupra îţi distruge frecvent apartamentul, cel mai des din cauza ţevilor fisurate, înfundate sau sparte.

Problema s-ar rezolva foarte uşor prin consultarea unui instalator care ar descoperi cauza inundaţiilor şi ar repara-o. Însă, există locatari recalcitranţi care nu îţi dau voie să le calci locuinţa sau locatari care nu mai locuiesc în apartament şi sunt de negăsit.

Este şi cazul unui bucureştean care de câteva luni este inundat în continuu de la un apartament nelocuit al cărui proprietar este de negăsit. Bărbatul s-a adresat asociaţiei de proprietari şi autorităţilor, însă, prin lege, ele nu au nicio competenţă în acest sens.

Asociaţia de proprietari nu are nicio treabă. Să meargă la poliţie sau să contacteze un avocat. Nu este treaba noastră. Este o problemă între proprietari“, a declarat pentru RTV.NET Radu Opaina, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari din România.

Dar nici poliţia nu are competenţă în acest caz.

Singura modalitate de rezolvare a acestei probleme este acţiunea în judecată. Trebuie identificat proprietarul şi acţionat în instanţă pe cale civilă pentru recuperarea prejudiciului creat. Dacă este vorba despre o ceartă sau acte de violenţă atunci este treaba Poliţiei“, a explicat pentru RTV.NET Alexandru Niculae, purtător de cuvânt Poliţia Municipiului Bucureşti.

Citeste continuarea articolului pe www.romaniatv.net

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page