Diverse

DIVERSE | Ce nu știai despre uleiul de ricin

Pe lângă efectul puternic laxativ pe care toată lumea îl cunoaște, uleiul de ricin este benefic și în alte probleme de sănătate.

Calmează durerile

Proprietățile antiinflamatoare ale uleiului de ricin îl recomandă cu succes pentru ameliorarea durerilor date de artrită. Tot ce trebuie să faci este să masezi zona dureroasă și să aplici o compresă caldă cu ulei de ricin.

Durerile cauzate de sciatică se ameliorează dacă zona dureroasă se masează cu ulei de ricin, iar apoi se va acoperi cu un prosop încălzit, 20 min.

Efect laxativ și purgativ

Rezolvă neplăcerile constipației luând 1–2 linguri’e de ulei de ricin, dimineața, pe stomacul gol. Efectul se instalează în maximum 2 ore. La recomandarea medicului, se poate recomanda și pentru efectul purgativ.

Pentru eliminarea paraziților intestinali, uleiul de ricin are efecte spectaculoase, mai ales dacă se ia în combinație cu semințe crude de dovleac, dimineața, pe stomacul gol.

Antialergic natural

Uleiul de ricin ajută mult la ameliorarea simptomelor date de alergii. Se consumă doar câteva picături pe zi, mai ales în caz de alergii respiratorii.

Bun pentru păr

Părul, unghiile și pielea sunt cei mai vizibili beneficiari ai uleiului de ricin.  Uleiul de ricin e foarte bogat în acizi grași Omega-6, fapt care-l recomandă pentru tratarea problemelor de piele, păr și unghii.

Pentru regenerarea rapidă a părului și întărirea rădăcinii, se aplică ulei de ricin ca atare sau în combinație cu ulei de măsline, zeamă de lămâie și gălbenuș. Masca se ține câteva ore, iar apoi părul se spală. Procedura se repetă de 3 ori pe săptămână.

Pentru îndepărtarea mătreții un remediu bun este masajul scalpului cu ulei de ricin, încălzit 5 secunde. După masaj, se acoperă părul cu o cască, lăsându-se să acționeze peste noapte.
Întărește unghiile

Uleiul de ricin e recomandat în tratarea unghiilor casante. Aplică-l, pur și simplu, pe mâini, în fiecare seară, înainte de culcare și pune niște mănuși de bumbac, ca să nu murdărești așternutul. Unghiile nu se vor mai rupe așa de ușor.

Tratează acneea moderată și elimină negii

Problemele tenului afectat de vântul rece, frigul extrem sau de expunerea prelungită la soare se atenuează în urma aplicării pe față, gât și decolteu a unui amestec din proporții egale de ulei de ricin și ulei de cocos. Se lasă să acționeze 30 de minute. Are un efect de calmare și hidratează zona afectată. În loc de ulei de cocos se poate folosi un gălbenuș.

Când îți aplici masca, nu evita zona buzelor, pentru că și ele vor beneficia de pe urma tratamentului de hidratare intensiv.
Acneea moderată se tratează tot cu ulei de ricin. Stai cu capul deasupra unui vas cu apă fiartă sau ceai de tei, pentru a-ți dilata porii, apoi aplică ulei de ricin. Dimineața, clătește cu apă caldă și repetă acest ritual în fiecare seară.

Negii pot fi îndepărtați dacă, peste ei, se aplică în fiecare zi un amestec de ulei de ricin cu bicarbonat de sodiu.

Estompează cicatricile

Uleiul de ricin reduce sensibil vizibilitatea cicatricilor. Pielea crăpată de pe călcâie dispare în urma aplicării unui strat de ulei de ricin, peste care s-au pus șosete. Uleiul de ricin aplicat pe gene seara, după demachiere, le lungește și le îndesește. Același tratament aplică-l dacă vrei sprâncene mai dese.

Hidratant pentru ten

Cearcănele pot fi înlăturate dacă aplici puțin de produs peste ele și lași să acționeze peste noapte. Uleiul de ricin atenuează ridurile fine și are efect hidratant. Stimulează producția de colagen și elastină din piele, iar acest lucru are ca efect estomparea semnelor de trecere a timpului.

Pentru tenul uscat, este utilă masca din o parte ulei de ricin și 3 părți ulei de susan, aplicată pe față, gât și decolteu face minuni.

Pentru tenul normal este recomandată o mască din o parte ulei de ricin și 3 părți ulei de struguri, aplicată pe față, gât și decolteu.

Pentru tenul mixt se recomandă aplicarea unui amestec obținut din proporții egale de ulei de ricin și ulei de migdale, în locul cremei obișnuite. Remediul estompează ridurile din jurul gurii și ochilor.

Atenție!

Aplicat în cantități mari, uleiul de ricin nu e recomandat spre uz intern femeilor însărcinate, pentru că produce contracții ale uterului.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page