Diverse

DIVERSE | Ce este pH-ul organismului și ce afecțiuni ascunde valoarea lui

Acneea, insomnia, constipatia, atacurile de panica, caderea excesiva a parului, prezenta chisturilor la nivelul sanilor si chiar diferite forme de cancer pot fi o consecinta a mentinerii pH-ului organismului acid.

Care sunt valorile pH-ului

Pentru ca organismul sa functioneze la parametri optimi, valorile pH-ului ar trebui sa fie cuprinse intre 7,35 si 7,45, interval considerat neutru.  Daca o substanta din corp are valoarea de 7,35, atunci este considerata neutra, sub 7, 35 este acida, iar peste 7,45 alcalina. De exemplu, daca o persoana are pH-ul de 6,5 inseamna ca sunt prea multi acizi fie in saliva, fie in urina. Iar daca pH este de peste 8, inseamna ca persoana respectiva sufera de o boala grava.

Din pacate, in prezent, in dieta predomina alimentele de tip fast-food si semipreparate care ameninta serios echilibrul pH-ului.

Din fericire, pH se poate corecta prin simple ajustari ale dietei. Mai exact, alimentele pe care le consumam zilnic trebuie sa fie predominant alcalinizate. Pentru a avea un organism alcalin ar trebui ca 80% din alimentele din farfurie sa fie de origine vegetala, iar 20% din categoria celor care favorizeaza aciditate (de exemplu, carne de porc, de oaie, de pui, oua, lapte devaca crud, smantana etc).

De asemenea, hiperaciditatea din corp poate fi cauzata si de stres, de sedentarism si de consumul insuficient de apa.

Daca nu se iau masuri pentru echilibrarea pH-ului, corpul incepe sa dea semne. in cartea Cheia Longevitatii, medicul Mihai-Alin Scarlat a impartit in trei categorii semnele pe care le da corpul atunci cand nu mai poate face fata hiperaciditatii.

Semne de inceput: acnee, spasme musculare, nas mereu infundat, hiperactivitate, alergii, dureri de cap, batai rapide ale inimii, unghii moi, fire de par despicate, piele uscata, arsuri stomacale, atacuri de panica, crampe premenstruale, irascibilitate, neliniste.

Semne intermediare: herpes, depresie, lipsa de concentrare, tulburari de auz si de vaz, tulburari de miros si de gust, cadere excesiva a parului. De asemenea, in aceasta faza sunt destul de frecvente crizele de astm (in cazul pesoanelor cu vulnerabilitate in acest sens), simptomele specifice rinitei alergica, infectiilor urinare, colitei, cistitei si uretritei. in plus, persoana in cauza raceste frecvent.

Semne avansate: chisturi la nivelul sanilor si ovarelor, dificultati de invatare. Netratata insa hiperaciditate creste riscul de aparitie a bolii Hodgkin, sclerozei multiple, artritei reumatoide si chiar a diferitelor tipuri de cancer (de exemplu, leucemia).

Sursa: Lyla.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page