DIVERSE | Ce dietă poate să reducă starea de oboseală
După ce au realizat mai multe analize, oamenii de știință au descoperit că o alimentație fără gluten ajută la reducerea senzației de extenuare și îmbunătățește nivelul de energie în cazul persoanei.
La aceste concluzii au ajuns specialiștii, mai ales că până în prezent mai multe celebrități (Gwyneth Paltrow, Miley Cyrus și Novak Djokovic) au urmat o dietă de acest fel și au spus că se pot observa îmbunătățiri în ceea ce privește starea de sănătate.
Rezultatele studiilor recente au mai evidențiat faptul că dieta fără gluten poate ameliora și senzația de balonare, dar și flatulența. De asemenea, consumul alimentelor care nu conțin gluten mai poate face ca persoana să mănânce tot mai multe produse bogate în fibre, să consume mai puțină sare, fapt ce poate scădea nivelul colesterolului „rău“ și al glucozei din sânge.
În cadrul cercetării, specialiștii au pus mai multe întrebări celor 95 de participanți, dintre care 64 de femei și 31 de bărbați. În primă fază, voluntarii au urmat timp de trei săptămâni o dietă fără gluten, după care au revenit la alimentația lor.
După ce i-au supus pe participanți la mai multe teste medicale și după ce le-au verificat obiceiurile zilnice, oamenii de știință au ajuns la concluzia că alimentația fără gluten aduce mai multe beneficii atât pentru starea de sănătate, cât și pentru cea de spirit.
„A fost interesant pentru noi să descoperim că dieta fără gluten ajută la reducerea stării de oboseală pe care o resimțim peste zi și că ne poate da mai multă energie. Astfel, persoana nu numai că ajunge să consume mai multe alimente bogate în fibre, ci reduce și cantitatea de sare pe care o consumă zilnic“, a precizat Alexandra Johnstone, medic în cadrul Institutului de Nutriție și Sănătate „Rowett“ din Marea Britanie.
Specialiștii spun că următorul pas este ca ei să analizeze exact cum poate glutenul să favorizeze apariția anumitor probleme de sănătate.
Sursa: www.clicksanatate.ro