DIVERSE | Ce dereglări provoacă lipsa de magneziu
Magneziul este considerat unul dintre mineralele vitale. Adesea, lipsa de magneziu este semnalată prin palpitații, crampe, spasme, oboseală, tulburări psihice și de somn.
Tot lipsa de magneziu este responsabilă și cu apariția senzației de furnicătură, anumite părți ale corpului pot amorți atunci când ai avut o poziție vicioasă, însă atunci când nu este aceasta cauza apariției furnicăturilor ne putem gândi la o afecțiune nervoasă sau de schelet sau la carența unor vitamine, minerale implicate în metabolismul sistemului nervos. Așadar, furnicăturile în degete sau în diferite zone ale corpului pot reprezenta simptome pentru lipsa de magneziu.
Studiile făcute de cercetători pe baza carențelor din organismul uman au ajuns la concluzia că peste 90% din populație se confruntă cu deficit de magneziu.
Acest deficit din păcate își pune amprenta asupra întregului organism afectând imunitatea și influențând tensiunea arterială.
Problema deficitului de magneziu a devenit din ce în ce mai răspândită, una dintre cauze fiind calitaea tot mai slabă a solului.
În plus, consumul zilnic de cofeină și zahăr contribuie din plin la reducerea nivelului de magneziu din organism.
Magneziul și sănătatea osoasă
Pentru a nu avea probleme cu masa osoasă este necesar ca nivelul de magneziu prezent în organism să fie mereu optim, orice dereglare a valorii acestui mineral în organism va produce daune oaselor, mai ales pentru că magneziu este vital pentru fixarea vitaminei D în organism și pentru o absorbție corectă a calciului.
Deci iată cât de mult contează să încerci pe cât posibil să te alimentezi corespunzător și să nu faci excese.
Consumă cât mai multe alimente cu frunze verzi, legume și fructe.
Lipsa de magneziu crește riscul de calcifiere a arterelor
În cazul în care te confrunți cu crampe musculare și spasme dese, asta se poate datora deficitului de magneziu, care în timp cauzează rigiditate musculară.
Însă cea mai periculoasă problemă ridicată de deficitul de magneziu în organism este calcifierea arterelor. În felul acesta apar probleme legate de apariția afecțiunilor cardiace, printre care se enumeră și atacurile de panică.
Acesta este unul dintre motivele pentru care persoanelor care au suferit un atac de panică li se admnistrează clorură de magneziu pentru a evita calcifierea și coagularea sângelui.
Sursa: clicksanatate.ro