DIVERSE | Ce afecţiuni te ocolesc dacă mănânci vinete
Vinetele sunt unele dintre cele mai sănătoase legume din lume. Printre altele, aceste legume te apără de cancerul de colon, îţi menţin inima sănătoasă, reduc riscul atacurilor cerebrale şi ţin diabetul sub control.
În plus, vinetele sunt bogate în fibre, acid folic, vitamina A, vitamina C şi în numeroase minerale (potasiu, magneziu, calciu şi fier). Toate acestea sunt esențiale pentru organism.
Aşadar, vânăta nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta.
Te fereşte de cancerul de colon
Consumul regulat de vinete te protejează de cancerul de colon. Aceasta se datorează conţinutului mare de fibre pe care-l au aceste legume atât de sănătoase.
Îți protejează creierul
În urma unor experimente efectuate pe cobai, s-a descoperit că nasuninul, un excelent fitonutrient regăsit în coaja acestor legume, este eficient în protecţia celulelor membranelor creierului. Aşa că, dacă vrei să-ţi păstrezi creierul într-o stare perfectă de funcţionare, adaugă în alimentaţia ta vinetele la grătar sau salatele care conţin această legumă.
Alungă stresul
Datorită vitaminei B pe care o conțin, vinetele te pot ajuta să scapi de stres. În plus, cu ajutorul acestor legume vei putea, în sfârşit, să te odihneşti noaptea şi, astfel, insomnia să nu mai fie o problemă pentru tine.
Ţin sub control diabetul
Aceste legume sunt bogate în carbohidraţi solubili şi fibre cu care ţii sub control diabetul zaharat de tip 2.
Îmbunătăţesc circulaţia sângelui
În plus, este bine de ştiut că acest legume au în compoziţie anumiţi fitonutrienţi esenţiali care îmbunătăţesc circulaţia sângelui.
Menţin inima sănătoasă
Studiile au demonstrat că vinetele pot reduce nivelul de colesterol „rău”, însă acestea nu trebuie prăjite atunci când sunt preparate. Bioflavonoidele din compoziţia lor au rolul de a regla tensiunea arterială şi de a preveni depunerile de colesterol pe pereţii vaselor de sânge.
Știai că…
…în urma cercetărilor, s-a mai descoperit şi faptul că vinetele reduc drastic riscul de infarct şi accidente vasculare cerebrale?
Sursa: clicksanatate.ro