Diverse

DIVERSE | Cât de periculoase sunt mâncărurile mucegăite!

Mâncărurile mucegăite, inclusiv pâinea, sunt periculoase deoarece îți pot aduce în organism micotoxine sau otrăvuri fungice.

Anumite tipuri de mucegai pot provoca toxinfecții alimentare, care au ca efecte nedorite crampe intestinale, febră, diaree, vomă și amețeală. Riscul la care te expui atunci când mănânci pâine mucegăită depinde și de tipul de ciupercă sau bacterie care se dezvoltă în pâine.

După cum se știe, nu toate tipurile de mucegai sunt periculoase, unele fiind chiar folosite în industra alimentară – la anumite tipuri de brânzeturi. Trebuie să știi că în momentul în care mucegaiul se vede pe pâine, el s-a răspândit deja în aliment, fiind în mare parte contaminat.

Atunci când vezi o pată de mucegai mică, ai face bine să arunci toată pâinea. Pentru că este “doar vârful icebergului”, spun experții în nutriție, și cel mai probabil conține bacterii invizibile ochiului liber.

Ciupercile microscopice pot cauza reacții alergice puternice și probleme respiratorii. Iar în anumite cazuri, mucegaiul poate duce la apariția unor micotoxine, care duc, într-un final, la cancer la ficat.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page