Diverse

DIVERSE | Când se scot măselele de minte şi cum calmezi durerile

Măselele de minte apar, în general, între 18 şi 24 de ani. Unora le ies toate, altora niciuna, iar acest lucru se explică prin evoluţia omului, prin masticaţie şi alimentaţie. De asemenea, se pot micşora maxilarele şi nu mai permit apariţia celor patru molari. Este bine să păstrăm aceşti molari sau să-i extragem? Iată ce trebuie făcut!

Molarii de minte au rolul de a mesteca, tăia şi fărâmiţa alimentele şi sunt la fel de utili ca şi ceilalţi dacă vor creşte corect, susţinuţi de gingii şi oase sănătoase. Îngrijirea molarilor de minte se face separat: deoarece erupţia nu este completă, ei rămân mai mici decât ceilalţi şi periajul trebuie făcut individual. Tocmai pentru că se periază mai greu, se cariază mult mai repede.

Valoros într-o viitoare lucrare
,,Apelăm la extracţie dacă molarii de minte au erupt parţial şi nu au suficient spaţiu, dacă generează durere, sunt cariaţi profund sau sunt parţial îngropaţi în maxilar şi sunt orientaţi spre dintele vecin pe care îl pot caria. Aceştia se scot şi dacă vor creşte retenţia plăcii dentare sau dacă sunt inactivi în masticaţie şi nu au antagoni. Un molar de minte este valoros într-o viitoare lucrare fixă, atunci când lipsesc molarii vecini, de aceea extracţia acestuia, care de altfel este destul de dureroasă, ar trebui să se facă numai dacă este impetuos necesar”, explică Andra Custura, medic stomatolog şi manager medical Andra Smile.

Citește continuarea articolului AICI.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page