Diverse

DIVERSE | Beneficiile păpădiei. O plantă plină de surprize, de la rădăcină până la floare

Păpădia, această umilă plantă, care este cu siguranță desconsiderată, ascunde beneficii uimitoare pentru sănătatea omului.

Păpădia, această umilă plantă, care este cu siguranță desconsiderată, ascunde beneficii uimitoare pentru sănătatea omului. Principalele beneficii ale păpădiei sunt exercitate asupra funcțiilor hepatice, dar ajută la fel de bine și în problemele de rinichi, în cazul bolii lui Bright, a pietrelor biliare și a calculilor renali, în cazul hipertensiunii, a arteriosclerozei și în cazul obezității.

Beneficiile păpădiei asupra funcțiilor hepatice:

–  Substanța amară din păpădie, numită taraxacină, ajută la înlăturarea obstrucțiilor și la stimularea ficatului în vederea eliminării de toxine din sânge;

–  Extrasul de păpădie poate vindeca cazuri de hepatită, dilatarea ficatului, dispepsia cu secreție biliară deficitară;

Pentru vindecare și curățarea ficatului este nevoie de o cură de minimum o săptămână de ceai de rădăcină de păpădie, între 4 și 6 cești de ceai pe zi. Bineînțeles, se va ține cont de dietă, este nevoie de o dietă ușoară, rapid digerabilă, precum borșuri de legume și verdețuri și orez fiert în lapte.

Cazurile mai grave, precum hepatită, se tratează cu injecții cu extras de păpădie, câte 5 ml, timp de 20 de zile. Pacienții care s-au tratat cu acest extras au prezentat, de asemenea, o scădere impresionantă a colesterolului.

Rădăcina de păpădie ajută, de asemenea, și în cazurile de degajarea obstrucției splinei, pancreasului, rinichilor, vezicii biliare și vezicii urinare. În plus, este de mare ajutor intestinelor și stomacului. Mai mult decât atât, rădăcina de păpădie produce scăderea tensiunii sangvine, ajutând astfel acțiunea inimii. Tot rădăcina de păpădie este foarte bună pentru tratarea anemiei, deoarece furnizează mineralele nutritive necesare.

Beneficiile păpădiei – o plantă plină de vitamine și minerale

Rădăcina de păpădie mai poate trata și hipoglicemia, mai ales în combinație cu ginseng și ghimbir. Se beau 3 căni de ceai de rădăcină de păpădie pe zi, pe o perioadă cât mai lungă de timp, oricum nu există efecte secundare. Diabetul incipient se poate trata cu ceai de rădăcină de păpădie în combinație cu frunze de afin.

Pentru eliberarea organismului de fluide excesive (edemuri), ceaiul din frunză de păpădie este unul dintre cele mai bune diuretice cunoscute, cel puțin la fel de bun ca orice medicament pentru această problemă. Ceaiul de frunze de păpădie se mai ia pentru retenția fluidelor, cistită, nefrită, slăbire și hepatită.

Mlădițele de păpădie sunt excelente pentru femei, în special. Acestea conțin bor în proporție de 120 de părți la un milion, plasându-se pe locul doi, după varză, care conține 140. Borul ajută la ridicarea estrogenului din sânge, iar acesta ajută la conservarea țesuturilor osoase, prevenind osteoporoza.

În plus, păpădia este plină de lecitină, conținând, de asemenea, și colină. Lecitina mărește concentrațiile de acetilcolină din creier. Bolnavii de Alzheimer au de cele mai multe ori deficit de acetilcolină – substanță ce joacă un rol important în procesele de cunoaștere și gândire rațională.

Beneficiile sucului de păpădie:

–  Dă senzația de multă energie, curăță ficatul;

–  Conține din abundență vitaminele A și complexul de vitamine B, iar substanța numită henelină ajută în cazurile de orbire nocturnă care însoțește retinita pigmentoasă (o inflamare cronică a retinei);

–  Este un remediu dintre cele mai bune pentru durerile reumatice cronice, fiind considerată specific pentru degenerescența cronică a articulațiilor.

Păpădia se folosește și în mâncăruri și ajută la digestie, la problemele de stomac, problemele de ficat, pentru energie, pentru imunizare. Se pot folosi frunzele de păpădie în orice borș, dar se pot prepara ca și spanacul sau chiar în salată.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page