DIVERSE | Băile de aburi: aşa le faci corect!
Vrei un ten mai tânăr şi revigorat? Băile de aburi sunt soluţia! Noi îţi spunem cum se fac corect pentru a te bucura de rezultate.
După o baie de aburi, îţi vei recăpăta tonusul şi vei avea un ten catifelat şi luminos. Când faţa este expusă aburilor, pielea transpiră, iar odată cu transpiraţia, tenul se curăţă de impurităţi, de celulele moarte şi de excesul de sebum.
Aburii intensifică circulaţia sângelui şi hidratează. Aspectul de ten obosit va dispărea, făcând loc unui ten întinerit şi mai curat.
Muşeţelul, bun pentru toate tipurile de ten
* Tenului normal îi fac bine levănţica, coada-şoricelului, frunzele de podbal, florile de muşeţel (o linguriţă de plantă uscată la un litru de apă).
* Pentru tenul uscat – muşeţelul, levănţica, teiul, coada-şoricelului, frunzele de salcie, florile de păducel.
* Tenului gras îi sunt indicate muşeţelul, teiul, cimbrişorul, rozmarinul, sunătoarea, frunzele de salcie, chimenul dulce şi eucaliptul. Teiul şi muşeţelul au acţiune decongestivă.
Pentru tenul gras, în baia de aburi poţi adăuga frunze de hamamelis, iar pentru tenul uscat, nalbă şi soc.
Cât stai cu faţa acoperită?
Pielea uscată se ţine sub aburi 5 minute, cea normală – 10-15 minute, iar cea grasă – cel puţin 15 minute. Dacă pentru tenul normal şi uscat este indicată baie de aburi săptămânal sau la două săptămâni, cel gras poate fi răsfăţat astfel şi de trei ori pe săptămână.
3 paşi de urmat
1. Demachierea. Începe prin a curăţa faţa foarte bine, fără mişcări bruşte. Aplică în jurul ochilor o cremă grasă, deoarece pielea de aici este sensibilă.
2. Baia de aburi propriu-zisă. Ai nevoie de un prosop moale, să-ţi acoperi capul, şi de un bol cu apă fierbinte. În el adaugi plante potrivite tipului tău de ten.
Trebuie să stai la 30 de centimetri de vasul cu apă clocotită ori la 45 de centimetri dacă ai tenul sensibil.
3. Curăţarea feţei. De această dată, şi de apă, transpiraţie şi exces de sebum. Foloseşte un prosop moale.
După baia de aburi, comedoanele se scot uşor
În urma băii de aburi, stratul cornos al pielii se înmoaie şi astfel celulele moarte pot fi îndepărtate cu uşurinţă. Odată cu transpiraţia pielii, sunt antrenate toate impurităţile şi sebumul de la suprafaţa pielii, iar circulaţia sangvină este activată, porii se dilată şi comedoanele pot fi extrase uşor.
Important este ca pielea să fie demachiată, iar zona din jurul ochilor protejată cu o cremă mai grasă. Băile de aburi sunt complet interzise tenurilor cu cuperoză (roşeaţa feţei şi dilataţii de vase).
Sfat: Este bine să faci băile de aburi seara.
Sursa: clicksanatate.ro