Diverse

DIVERSE | Antenele GSM, periculoase pentru cei care locuiesc în blocurile vecine. “Pot cauza insomnii, impotenţă sau chiar Alzheimer”

Antenele GSM de pe blocuri emit radiaţii electromagnetice care îi afectează pe cei care locuiesc în vecinătate, nu în blocurile respective, avertizează specialiştii citaţi de ring.

Aceştia spun că locuitorii din blocurile dotate cu antene GSM nu sunt expuşi niciunui risc, nici măcar cei care stau la etajele superioare. În schimb, cei care locuiesc în vecinătate sunt “bombardaţi” cu radiaţii.

“Propagarea undelor în sus şi în jos este complet inutilă pentru societatea de telefonie. Undele sunt emise în lateral, pentru că trebuie să poarte semnalul departe, să aibă o acoperire cât mai bună. În sus şi în jos sunt valori apropiate de zero, în lateral sunt valori maxime. Soluţia este aplicarea unei folii de protecţie pe geam. Astfel, se resping 95% din radiaţii”, a declarat dr. ing. Mircea Manolescu, doctor în radiaţii şi administrator al unei firme care face măsurători ale câmpului electromagnetic.

Dr. Manolescu spune că, pe termen lung, radiaţiile provoacă insomnii, dificultăţi de concentrare, de memorare, oboseală, dureri de cap, somn neodihnitor, tendinţa de îngrăşare, dar şi scăderea fertilităţii, impotenţă şi chiar Alzheimer sau cancer limfatic. “Cel mai periculos este atunci când se rupe lanţul ADN. Apar aberaţii cromozomiale, care se transmit la generaţiile următoare”, a declarat dr. Manolescu.

Internetul prin wi-fi, periculos? “E indicat să folosim o conexiune cu fir”

Preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor, Costel Stanciu, susţine că statul român recunoaşte existenţa radiaţiilor electromagnetice, iar unele instituţii acordă chiar un spor de toxicitate egal cu 10% din salariu, din cauza efectelor radiaţiilor electromagnetice. “Există studii care arată foarte clar impactul undelor electromagnetice asupra corpului uman. Ele provoacă diverse forme de cancer, accentuează problemele de sănătate ale celor care suferă de boli cardiovasculare. Există o recomandare la nivelul UE, ca antenele GSM să fie amplasate cât mai departe de zonele populate”, a declarat Stanciu.

Dr. Manolescu spune că şi dispozitivele wireless emit radiaţii, putând fi nocive pe termen lung. “Din necunoaştere, mulţi părinţi îşi supraveghează copiii cu dispozitive wireless, supunându-i astfel unei radiaţii pe termen lung. Copiii devin agitaţi, plâng, nu dorm corespunzător, dar pot suferi şi consecinţe mai grave. Soluţia este folosirea unui aparat cu fir. Vorbim despre câmp electromagnetic peste tot unde există wireless. Tocmai de aceea, ar trebui să folosim internetul cu fir sau măcar să oprim wi-fi-ul noaptea”, a mai spus dr. Manolescu.

Sursa: gandul.info

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page