DIVERSE | Alimentele pe care nu ar trebui să le congelezi niciodată
Congelarea este una dintre cele mai ușoare și eficiente modalități de conservare a alimentelor, atât timp cât nu te abați de la câteva reguli de bază: răcește alimentul înainte de a-l congela, nu recongela ceva ce deja ai decongelat și înfășoară mâncarea în mod corespunzător, pentru a sigila aerul.
Însă există câteva alimente ce nu ar trebui congelate niciodată. În anumite situații, alimentele își pierd definitiv gustul, textura, aroma și în final ajung să fie aruncate.
Avocado – În timp ce unele persoane cred că acesta poate fi congelat doar după ce este tăiat în jumătate, alte voci susțin că atunci când este înghețat, avocado își pierde textura mătăsoasă și gustul acestuia se schimbă complet.
Carnea de porc, fructele de mare și puiul – Dacă au fost înghețate, le-ai dezghețat, iar apoi ai constatat că nu vei folosi întreaga cantitate, evită să congelezi din nou carnea de porc, fructele de mare sau puiul. Recongelarea acestor produse poate duce la dezvoltarea unor bacterii periculoase și care pot pune sănătatea în pericol.
Pastele fierte – În momentul în care vor fi dezghețate, acestea vor acumula o cantitate mai mare de apă și își vor pierde gustul.
Brânzeturile moi – Depozitate la temperaturi foarte scăzute, acestea își vor pierde textura, potrivit dailymail.co.uk.
Cât de sănătoase sunt legumele congelate – aduc aceleaşi beneficii sănătăţii ca şi cele proaspete
Congelarea este un proces care întârzie dezvoltarea bacteriilor, astfel că alimentele pot fi păstrate în siguranță și în stare proaspătă. De exemplu, fructele și legumele rezistă în congelator până la un an.
Legumele trebuie puse în congelator la scurt timp după ce au fost culese sau cumpărate, pentru a-și păstra pentru mai mult timp vitaminele și mineralele. Este recomandat să eviți congelarea legumelor pătate sau ușăr zdrobite.
Alimentele fierte – Acesta vor acumula o cantitate mare de apă, iar când se vor dezgheța nu vor mai avea gust. De asemenea, legumele se vor congela în cantități mici în pungi, cât pentru o singură utilizare. Odată dezghețate, ele nu mai pot fi recongelate, pentru ca își vor pierde toți nutrienții.
Drept urmare, legumele congelate aduc aceleaşi beneficii sănătăţii ca şi cele proaspete și nu se strică atât de ușor.