Diverse

DIVERSE | Alimentele care ne ucid ușor în fiecare zi

Daunele cauzate de alimentația de tip fast-food pot afecta sănătatea pe termen lung, atenționează oamenii de știință.

Specialiștii susțin că preparatele bogate în grăsimi, zahăr și sare pot afecta genele persoanei, efectul negativ rămânând același chiar dacă persoana adoptă ulterior o alimentație sănătoasă (pește, fructe, legume).

Schimbările care au loc la nivel genetic pot influența și starea sistemului imunitar, neplăcerile fiind prezente pe termen lung.

Alimentele ultraprocesate sunt produsele care trebuie să treacă prin mai multe stadii de preparare. De exemplu, parizerul trebuie mărunţit, uscat, fiert şi afumat pentru a fi pregătit corect. Astfel, spun specialiştii, cu cât trec prin mai multe procese de preparare, cu atât pierd mai mulţi nutrienţi.

”Boala cardiovasculară, diabetul, obezitatea, cresc de trigliceridele, colesterol, caria dentară în special la copii, toate acestea sunt boli extrem de grave şi de la vârste mici începând cu aceste boli şi expuşi la aceste boli, la fel, risc de boli degenerative de la vârste foarte mici. Aceste alimente ultraprocesate, ucid uşor”, explică Lygia Alexandrescu, medic nutriţionist, conform Digi 24.

”Dacă nu avem vitaminele, organismul se îmbolnăveşte, iar vitaminele se distrug la tempearturi de peste 70 de grade şi noi trebuie să le luam de undeva şi nu le putem lua decât din alimente care sunt în stare crudă sau mai puţin procesate”, spune Nastasia Belc, Institutul pentru Bioresurse Alimentare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page