DIVERSE | Alimente miraculoase pentru stomac
Alimentele procesate, mesele neregulate, lipsa activităţii fizice, tratamentul cu antibiotice şi consumul de alcool sunt principalii factori care pot determina încetinirea tranzitului intestinal. În acest caz, toxinele rezultate în urma descompunerii alimentelor staţionează prea mult la nivelul intestinului gros, absorbindu-se în organism.
Netratate, problemele de tranzit intestinal lent pot favoriza apariţia unor boli precum cancerul de colon. 80 la sută din problemele digestive pot fi evitate printr-o alimentaţie echilibrată.
Astfel, pentru detoxifierea intestinelor avem nevoie de alimente puternice, care să mențină sănătatea sistemului digestiv. Iată câteva dintre ele:
Aloe vera
Aloe vera este o plantă minunată, sucul ei fiind folosit în special pentru tratatea arsurilor, a rănilor deschise, ulcerelor și infecțiilor.
Datorită conținutului său enzimatic extrem de bogat, aloe vera are puternice proprietăți antifungice și antibacteriene. De asemenea, planta are efecte antiinflamatoare și tratează cu succes diferite afecțiuni digestive: ulcer, colită, boala Crohn, constipație, reflux gastroesofagian sau infecții parazitare.
Apă de cocos fermentată
Apa de cocos fermentată este o băutură probiotică bogată în enzime, care echilibrează nivelul de bacterii din stomac și ajută la curățarea ficatului.
De asemenea, apa de cocos curăță pereții intestinelor și îi protejează împotriva infecțiilor cu agenți patogeni periculoși precum E coli, salmonella și alți paraziți.
Semințe de in
Infuzia din semințe de in este un remediu excelent pentru vindecarea colonului, mai ales dacă suferiți de sindromul colonului iritabil. Semințele de in reprezintă o sursă excelentă de fibre solubile și acizi grași Omega 3, care asigură o barieră de protecție a sistemului digestiv.
Varza roșie
Un aminoacid conţinut de varza roşie, numit glutamină, stimulează refacerea, creşterea şi dezvoltarea normală a celulelor ce alcătuiesc ţesutul protector care “căptuşeşte” stomacul şi intestinul subţire.
În cazul constipației, cel mai simplu tratament este consumul de varză roşie murată, măcar 200 g pe zi. În varza murată se găsesc aşa-numitele “bacterii prietenoase”, care combat afecțiunea, prin reglarea florei intestinale. Totodată, varza murată este bogată în fibre alimentare, de unde şi efectul ei de “mătură” a colonului, din care extrage prin absorbţie toate reziduurile şi apoi ajută la eliminarea lor promptă.
Studiile făcute arată că o cură cu suc proaspăt de varză roşie, din care se bea câte un litru pe zi, contribuie la stoparea şi chiar intrarea în remisie a diferitelor forme de cancer care afectează stomacul.
Sursa: clicksanatate.ro