DIVERSE | Alimente de la care faci cancer!
O statistică tulburătoare arată că în fiecare săptămână, peste 3.000 de canadieni sunt diagnosticați cu o formă de cancer.
Este o veste pe care nu o poți primi senin. Cancerul ne înspăimântă pe toți. Oamenii trebuie să înceapă să ia măsuri din ce în ce mai serioase și să devină din ce în ce mai informați.
Știm deja multe despre alimente care provoacă boala și cele care luptă cu ea. Un om bine informat va preveni cancerul pe cont propriu, cu o dietă sănătoasă și evitând alimentele despre care deja știe că provoacă maladia cumplită.
Pe lângă moarte, și tratamentul cancerului îți dă fiori, acea chimioterapie care te trimite în iad, la propriu. Uneori, și cei mai sănătoși oameni fac cancer. Trebuie avută o mare grijă la alimentație și la stilul de viață. Dacă vei putea evita alimentele care cauzează cancerul, vei reduce riscurile de a face boala.
Trebuie să te ferești de BPA, adică bisfenol. Este un compus organic, descoperit in anul 1891 de catre chimistul rus Alexandr Dianin, folosit in fabricarea anumitor mase plastice si rășini epoxy. Acest compus este in folosință inca din anul 1957.
Plasticul la care este folosit BPA este transparent si folosit la fabricarea multor bunuri de consum (biberoane, bidoane de apa, echipament sportiv, CD-uri sau DVD-uri) si pentru scopuri industriale cum ar fi invelisuri pentru conducte de apa. Anumite rasini epoxy, care contin BPA, sunt folosite pentru invelisul interior al conservelor si cutiilor pentru mancare si bauturi. Este de asemenea folosit pentru fabricarea hartiei termice care este folosita in general la casele de marcat.
Bisfenolul A este un disruptor endocrin, care poate imita caracteristicile hormonului numit estrogen, si s-a demonstrat prin anumite studii pe animale, ca poate cauza efecte negative asupra sanatatii. Mai exact, accest compus imita foarte bine structura hormonului estradiol, cu abilitatea de a se lega si activa acelasi receptor al estrogenului ca si hormonul natural.
In anul 2006 Autoritatea Europeana a Sigurantei Alimentare (EFSA), a completat un studiu detaliat in care a evaluat riscurile la care se supune populatia din UE. In urma acestui studiu a fost stabilit nivelul tolerabil la care pot fi supusi consumatorii europeni, si anume: 0.05 mg/kg greutatea corpului/zi. Un studiu al Health Canada, a estimat cantitatea de BPA la care este expusa populatia in fiecare zi ca fiind undeva la 0.055 µg/kg greutatea corpului/zi, valoare care este de 1000 de ori mai mica decat pragul impus de U.E.
Din anul 2008, mai multe guverne au inceput sa puna la indoiala siguranta folosirii acestui compus, fapt care a dus la retragerea unor produse din policarbonat de pe piata. Un raport al Administratiei Alimentelor din SUA (FDA), din anul 2010, avertizeaza asupra unor posibile riscuri asupra fetusilor si copiilor, iar in acelasi an, Canada a devenit prima tara care sa declare BPA un compus toxic. Bisfenolul cauzează cancer, infertilitate, obezitate și diabet.
Căutați produsele pe care este specificat: ”Fără BPA” și feriți-vă de conserve!
Fără alimente afumate! Carnea afumată conține agenți cancerigeni nocivi, numiți nitrați și nitriți, care o împiedică să se strice. Iar când carea afumată este gătită, nitrații și nitriții se transformă în nitrozamine și nitrozamide, substanțele de nitrozare crescând riscul de cancer.
Peștele de cultură. Ați putea că este mai sigur decât cel de captură, că trăiește într-un mediu controlat. Greșeală majoră! Peștii sălbatici își iau omega-3 din natură, cei de cultură sunt hrăniți cu concentrate, unele incluzând multe substanțe chimice și pesticide. Precum găinile, sunt îmbuibați și nu cresc natural.
Sursa: www.doctorulzilei.ro