Diverse

DIVERSE | Alimente care reglează tensiunea arterială

Hipertensiunea arterială a devenit în ultimii ani o afecţiune tot mai des întâlnită, inclusiv în rândul tinerilor. De aceea, modalităţile de prevenire a bolii şi cele de control sunt atât de importante indiferent de vârstă.

Printre cele mai frecvente cauze ale tensiunii arteriale crescute se numără obezitatea, factorul genetic, consumul excesiv de alcool și sare, stresul, sedentarismul, pilulele contraceptive, analgezicele, afecțiunile renale etc.

Astfel, dacă te confrunți cu această problem[ de sănătate, este extrem de important să consulți un medic pentru a urma un tratament adecvat. Totodată, pe lângă tratamentul medicamentos, poți consuma anumite alimente care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Iată câteva!

– banana

Persoanele care suferă de hipertensiune arterială trebuie să consume cel puțin o banană pe zi. Fructul este una dintre cele mai bogate surse naturale de potasiu, element care ajută la diminuarea tensiunii arteriale.

Potrivit unui studiu efectuat în India, consumul a cel puțin două banane pe zi reduce tensiunea arterială crescută.

– țelina

Țelina este un aliment diuretic și depurativ, care elimină substanțele toxice din organism. De preferință, țelina trebuie consumată crudă, în salate sau sucuri naturale.

– lămâia

Lămâia ajută la dilatarea vaselor de sânge, făcându-le mai flexibile, un factor important pentru reducerea tensiunii arteriale. Bea în fiecare dimineață, pe stomacul gol, un pahar de apă călduță în care ai stors sucul unei lămâi (fără zahăr).

– usturoiul

Usturoiul este recunoscut pentru calitățile sale extraordinare: reduce colesterolul, îmbunătățește circulația sangvină și reglează tensiunea arterială.

Usturoiul se va consuma în stare crudă, pentru a beneficia de toate calitățile sale. O altă opțiune este să consumi, de două ori pe zi, un pahar de apă în care ai diluat 6-8 picături de extract natural de usturoi.

-suc de ceapă

La fel ca usturoiul, ceapa reduce colesterolul, îmbunătățește circulația sangvină și reglează tensiunea arterială. Pentru a beneficia de toate proprietățile sale curative, îți recomandăm să consumi în fiecare zi o lingură de miere amestecată cu sucul obținut din jumătate de ceapă crudă.

– miere

Mierea naturală are efect calmant asupra vaselor de sânge, astfel că persoanele care suferă de hipertensiune arterială trebuie să consume două linguri de miere pe zi.

O altă alternativă este să consumați o linguriță de miere, una de suc de ghimbir și două lingurițe de semințe de chimen sub formă de pudră.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page