Diverse

DIVERSE | Alimente care alungă greaţa

Stările de greaţă pot fi cauzate de expunerea la anumite toxine, dar şi de debutul unei sarcini ori de răul de maşină. Acestea mai pot fi provocate şi de stres, afecţiuni biliare, intoxicaţii alimentare, indigestii şi mirosuri puternice. Dar ce poţi face ca să scapi de aceste stări neplăcute?

Poţi lua medicamente care sunt recomandate de specialişti în aceste situaţii sau, de ce nu, să apelezi la remediile naturiste care s-au dovedit a fi extrem de eficiente în aceste situaţii.

Îngheţata

Toate alimentele reci, deci în înghețata, te pot scăpa de greaţa puternică. Dacă nu-ţi trece, mănâncă puţin ardei iute şi sigur vei scăpa de aceste senzaţii extrem de neplăcute.

Menta

Această plantă este recunoscută ca un exelent remediu în stările de greaţă. Aşa că, dacă întâmpini o astfel de problemă, apelează cu încredere la mentă. Poţi alege să bei o infuzie clasică de mentă sau, dacă îţi doreşti un efect mai rapid, poţi să iei câteva frunze din această plantă, proaspete, şi să le mănânci.

De asemenea, şi ghimbirul are puterea de a ameliora starea de greaţă. Studiile au arătat că,  fitochimicalele din ghimbir ajută la tratarea rapidă a indigestiei, dar şi a simptomelor sale (printre care şi starea de greaţă). În acest sens, mănâncă puţin ghimbir proaspăt sau pune o jumătate de linguriţă de pudră de ghimbir în 200 de ml de apă fierbinte, lasă 5 minute la infuzat, şi apoi bea licoarea obţinută.

Biscuiţii

Şi biscuiţii sunt recomandaţi a se consuma atunci când există stări de greaţă. Se pare că amidonul conţinut de către aceştia ajută la absorbţia acidului gastric, iar stomacul se calmează. Mai poţi opta şi pentru alte alimente bogate în amidon. De exemplu, un produs bogat în amidon mai este şi pâinea.

Pe de altă parte, şi merele combat senzaţia acută de greaţă. Se recomandă mărul crud, dar şi sucul de mere sau piureul preparat din acest fruct.

Bananele

Totodată, este bine de ştiut că şi bananele vă pot ajuta să scăpaţi de greaţă. Însă, unul dintre cele mai bune remedii pentru această problemă este lămâia. Poţi prepara o băutură din 200 de ml de apă şi un sfert de lămâie stoarsă, în care să puneţi două-trei frunze de mentă. De asemenea, puteţi bea un ceai de mentă în care să puneţi feliuţe de lămâie sau pur şi simplu să mâncaţi lămâie.

Sursa: www.clicksanatate.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page