DIVERSE | Aliați în scăderea glicemiei
Inainte de a recurge la medicamente care scad glicemia, incearca leacurile din natura, care au avantajul de a aduce zaharul din sange la concentratia normala fara efecte adverse.
Cresterea glicemiei poate duce la dezechilibre importante in organism, care produc aparitia unor afectiuni precum diabetul zaharat. Hiperglicemia poate fi tratata cu ajutorul plantelor, legumelor si al produselor apicole.
Frunzele de afin
Acestea sunt printre cele mai eficiente remedii in combaterea hiperglicemiei. Din aceste frunze, care au fost uscate si maruntite in prealabil, iei o lingura si o pui intr-o cana cu apa clocotita. Doua-trei cani pe zi din infuzia astfel obtinuta vor scadea cu siguranta nivelul glicemiei.
Tecile de fasole
Zilnic, doua-trei cani de decoct din teci de fasole iti vor aduce glicemia la un nivel optim. Il pregatesti din cateva teci si o cana cu apa pe care le fierbi timp de 20 de minute. Pentru un efect sporit ai nevoie de o mana de teci pe care le lasi sa se macereze pe timpul noptii intr-un litru de apa. Dupa aceea, fierbi compozitia pana scade la jumatate si o bei treptat de-a lungul zilei.
Cicoarea, salvia si urzicile
Din toate cele trei plante separate poti obtine infuzii benefice contra hiperglicemiei. Ai nevoie de o lingura de planta si o cana de apa. Acestea le lasi la fiert 20 de minute, apoi bei doua-trei cani zilnic.
Frunzele de nuc
O infuzie care scade garantat glicemia este cea preparata dintr-o lingurita de frunze de nuc la o cana de apa. Bei doua cani de infuzie pe zi si, intr-o saptamana, nivelul glicemiei revine la normal. La fel de utila este si tinctura din frunze de nuc cu care umpli o sticla de un litru. Peste acestea adaugi alcool alimentar. Lasi la macerat doua saptamani, apoi iei cate patru picaturi de trei ori pe zi.
Semintele de in
Acestea pot fi incluse printre ingredientele unui decoct dietetic. Peste patru lingurite de seminte adaugi alte patru de teci de fasole maruntite si de frunze de afin in cantitati egale. Decoctul este pregatit un timp mai lung (trebuie sa fiarba aproximativ o ora) si se bea inaintea meselor, de doua-trei ori pe parcursul unei zile.
Merele
Au un continut mare de fibre alimentare, apa si antioxidanti, cei din urma aflati mai ales in coaja merelor. Toate aceste substante reusesc sa puna in miscare glucoza din sange si participa la eliminarea excesului de zahar prin urina. Merele pot fi consumate si de diabetici, datorita fructozei, zahar natural care se elibereaza treptat in sange.
Frunzele de mesteacan
Acestea trebuie incluse intr-un amestec a cate trei linguri de frunze de mesteacan, de coacaz negru, de eucalipt, respectiv de fumarita, o planta cu proprietati tonice si depurative recunoscute. Pregatesti infuzia dintr-o lingurita de amestec si 200 ml de apa. Este recomandat sa bei doua sau trei cani pe zi pentru a obtine toate beneficiile ceaiului.
Sursa: Lyla.ro