DIVERSE | Află cum să îți protejezi mașina de rugină! E extrem de ieftin!
Primul sfat ar fi sa nu ignori in niciun caz acel punct de rugina. Nu de alta, dar daca te faci ca ploua, mai mult ca sigur se va extinde si atunci problema ta va fi una mare. Plus ca nici estetic nu da foarte bine! Uite cum poti rezolva problema ruginii acasa, cu bani putini!
Mai intai, trebuie sa stergi punctul de rugina cu o carpa pe care ai pus solutie degresanta. Apoi, indeparteaza cu grija vopseaua deteriorata. Curata mai apoi zona afectata cu smirghel pana dai de metal curat. Abia acum poti aplica tratamentul cu o substanta numita Nigrin. Nu e asa de simplu! Daca te apuci sa iei cu o pensula din recipient si sa pui direct pe masina, nu ai facut altceva decat sa strici cu totul substanta miraculoasa. Mai bine ai transfera o parte din acest lichid intr-un alt recipient si de acolo sa iei cu pensula si sa pui pe masina.
Atentie! Dupa ce ai aplicat acest tratament, tine masina in garaj sau in parcare timp de 24 de ore pentru a lasa aceasta substanta sa actioneze. Aplica apoi grund pentru metal si lasa-l sa actioneze cateva ore! Abia dupa ce s-a uscat si grundul poti aplica vopsea pe suprafata afectata initial de rugina.
Poti face toata povestea asta doar pe zonele de caroserie care intra foarte putin in contact cu asfaltul. Este vorba despre aripi, praguri, portiere sau usa de la portbagaj.
Pentru toate aceste operatiuni, facute cu mana ta, vei plati aproximativ 100 de lei.
Daca vorbim despre zonele inferioare ale masinii, care intra in contact cu materialele abrasive aruncate de drumari pe timp de iarna, de exemplu, trebuie sa folosesti vopsea isonorizanta. Este o vopsea anticoroziva si antifonica pe care o poti folosi si tu acasa. Ea are o densitate si o aderenta mult mai mare decat vopseaua normala.
Poate fi folosita pentru tratarea partilor metalice interioare si exterioare ale caroseriei pe care le protejeaza pe termen lung. Un litru de vopsea costa undeva in jur de 35 de lei. Trebuie sa mai stii ca inainte de a aplica aceasta vopsea poti urma pasii de mai sus. Singura diferenta este ca aceasta vopsea se aplica atat cu pensula, cat si cu pistolul de vopsit.
Folosirea unei astfel de vopsele are un avantaj ceva mai putin cunoscut – reduce zgomotul ambiental cu 17 procente. Iti mai spun ceva: de rugina poti scapa si cu suc acidulat! Nu este un mit, ci realitate! Dar daca alegi varianta asta, trebuie sa stii ca nu te scuteste de ceilalti pasi – aplicarea unei substante anticorozive si a stratului de vopsea!