Vrei să ai acces la locul virtual unde oamenii își împărtășesc experiențele absolut gratis? Cu condiția că sfaturile lor sunt atît de utile, încît îți pot schimba viața. Noi am găsit astfel de persoane, astfel de sfaturi și le împărtășim cu voi!
Imaginează-ți că ai acces la experiența sutelor, ba chiar a miilor de oameni. Iar acești oameni sunt dornici să împărtășească cunoștințele și experiențele lor cu alții. Să-ți vorbească despre metodele lor de luptă cu lenea, unele momente din viața lor și să-ți ofere sfaturi interesante, a căror cunoaștere poate să-ți afecteze, într-un mod sau altul, viața.
Din fericire, există un astfel de loc și acesta este un subiect pe Quora, unde oamenii oferă sfaturi despre modul în care acestea şi-au schimbat viețile spre bine. Noi am ales cele mai bune dintre ele și sperăm că ele vă vor ajuta să vă schimbați viața spre bine.
Regula celor 20 de minute
De fiecare dată cînd vin de la serviciu, nu am nici o dorință de a face ceva. Singurul lucru pe care-l vreau e se mă întind pe canapea sau pat, să pornesc serialul TV sau să navighez banda de pe Facebook. Așa am și procedat de-a lungul anilor.
Însă cu cîțiva ani în urmă am decis să înlocuiesc acest ritual caraghios timp de 20 minute. Acum, când vin acasă, mă forțez pe parcursul a 20 de minute să fac ceva din această listă:
- Să citesc o carte ori un articol interesant;
- Să joc șah;
- Să accesez Duolingo;
- Să cînt la chitară;
- Să meditez;
- Să mă ocup de programare;
Încercă să editezi această listă pentru tine însuți și interesele tale, dar reține că aceasta nu ar trebui să includă seriale TV, filme și ocupații inutile. Odată ce vei depăși bariera de 20 de minute, vei observa că dorești să faci asta în continuare. Dacă simți că nu mai poți sta măcar 20 minute – mergi la culcare.
Făcînd un rezumat: simți că ai dupa muncă? Ocupă-te cu ceva folositor măcar pe parcurs a 20 de minute. Nu-ți ajunge energie măcar pentru 20 de minute? Mergi la culcare! Televizorul si internetul nu sunt mai benefice decât o oră bună de somn.
Sfaturi simple ce merită urmate
Rots Karen oferă câteva sfaturi, care, conform acesteia, ar putea schimba viața spre bine:
- Nu mai bea atâta suc;
- Fugi măcar 10 minute de 4 ori pe saptămînă;
- Zîmbește mai mult;
- Fă cunoștință cu o persoană nouă de fiecare dată când ai ocazia;
- Dormi după un grafic de somn;
- Trezește-te cu o jumate de oră înainte de a suna alarma;
- Ai sub mînă o sticlă cu apă mereu;
- Mergi la alimentară cu lista cu produse și niciodată flămînd;
- Mulțumește oamenilor;
Sfaturile sunt simple, dar par să conțină mai multă înțelepciune decât un set întreg de articole de pe net.
Life hacking pentru barbati
Scoate portofelul din buzunarul din spate al pantalonilor sau al blugilor si pune-l în buzunarul jachetei, gecii sau al orice alt loc.
Citind acest articol, mi s-a părut că din buzunarul din spate este cu mult mai ușor să-l furi, însă totul este mai sofisticat. Statul îndelungat pe portofel deteriorează terminațiile nervoase a spinării și a pelvisului. Deteriorarea nervului sciatic este urmat de o mulțime de probleme și tot ce trebuie să faci este să transferi portofelul din buzunarul din spate.
Life hacking pentru femei
Țineți pantofii cu toc înalt pentru ocazii speciale, prioritizând tocurile joase în viața de zi cu zi.
Numeroase studii au arătat că purtare îndelungată a tocurilor înalte duce la dureri în genunchi, pinteni și diverse dureri în spate și picioare.
Pentru adolescenți de astăzi, acest risc devine tot mai acut, deoarece ei încep să poarte tocuri înalte la o vârstă foarte fragedă, atunci când organismul nu este încă pe deplin format.
Este important să ții minte acest sfat atunci cînd ești însărcinată. În această perioadă, greutatea corpului crește, iar centrul de greutate se mișcă, făcînd greutate pe porțiunea inferioară a corpului mai mare. Tocurile în acest moment nu sunt o alegere tocmai înțeleaptă.
Decontectați internetul de la telefonul mobil
Acest experiment l-a încercat un cititor al site-ului Quora.
Îmi place să comunic cu oamenii! Îmi place pot primi de la ei mesaje și răspunde imediat. Se pare că nu sunt atât diferit de milioanele de astfel de oameni. Dar înteleg că internetul la mobil îmi fură o mulțime de timp, precum înțeleg și că trebuie să găsesc o soluție pentru acestă problemă.
Am început de la zero: am șters aplicația WhatsApp. La început îmi era destul de greu să nu aud notificările cu care eram deprins, însă în scurt timp m-am acomodat. După asta am decis să șterg și Facebook-ul. Apoi am mers mai departe și atunci când bateria telefonului meu murea, eu nu-l încărcam timp câteva zile! Nu au fost cele mai plăcute zile din viața mea, însă le-am depășit. Am înțeles, de asemenea, că viața fără smartphone este posibilă. Mi-a schimbat asta viața? Da!
Am început să petrec mai mult timp cu persoanele dragi și savuram aceste momente.
Nu mai fi atât de materialist
Recent, cînd m-am mutat, am ambalat toate lucrurile într-un morman de cutii, am comandat un camion pentru a le transporta și am început să mă gîndesc la cîte lucruri am prin casă care stau pe rafturi și-și așteaptă soarta.
Această experiență m-a învățat ceva, și iată câteva modificări pe care le-am făcut:
- Înainte aveam pe pat 5 perne, acum am doar una;
- 23-inch diagonală … Pentru ce? În ciuda faptului că profesia mea (sunt fotograf) presupune existența a mai multor monitoare, am învățat să mă descurc cu cei 11-inch al unui MacBook Air. În cazuri rare, atunci când am nevoie de un al doilea monitor, mă duc la serviciu și-l conectez acolo;
- Am încetat să folosesc ustensile de plastic și am mereu o farfurie din ceramică la-ndemînă;
- Am renunțat la haine albe, prea multe probleme cu spălatul;
Mulțumiți-vă cu mai puțin. Nu cumpărați lucruri, dacă nu aveți nevoie de ele la moment. Trăiți eficient!
Înlocuiește relele cu ceva bun
Acest sfat este foarte bun pentru cei ce vor să înceapă o alimentare sănătoasă și se tem să o facă brusc. Luați doua alimente nefolositoare pe care le mîncați în fiecare zi și înlocuiți-le cu ceva folositor. Pîinea albă și biscuiții cu hrișcă și ciuperci. Ciocolata și carnea grasă cu fructe și carne de pui. Poți ajunge la un final bun prin pași lenți.
Tipul A și tipul B
Am vrut să devin bogat și să am succes. Am vrut ca oamenii sa mă privească și să vadă în mine un exemplu. Am vrut să fiu unu din acei oameni ce călătoresc cu avioanele private. Mi-am dorit toate astea, pînă când am înțeles tot adevărul despre economie.
Economia este compusă din două tipuri de oameni: tipul A și tipul B. Indiferent despre economia a ce vorbim: a țării, a orașului, sau a întreprinderii pentru care lucrezi.
Tipul A – este gata să dea orice bani pentru a deține ceea ce deține tipul B. Atâta timp cât tipul B va avea ceea ce dorește tipul A, el va fi de succes.
”Fii permanent tipul B„
Fii persoana ce inventează ceva, pentru care restul sunt gata să plătească bani. Toate cele mai vestite persoane din lumea noastră sunt tipul B. Jobs, Gates, Gandi, Iisus. Toți eii au inventat ceea pentru ce lumea era gată să plătescă orice preț: Apple, calculatoare, mașini, religie.
Crează valori. Este foarte greu, dar se va răscumpăra în timp.
Concluzie
În timp ce căutam aceste sfaturi, mi s-a creat impresia că, întradevăr, îmi pot schimba viața cu ajutorul lor. Unele dintre ele sunt deja parte a rutinei mele, în timp ce altele, prin simplitatea și eficiența lor, se cer în viața mea.
Spre că și pentru tine ele vor fi o demonstrație că nu e mereu nevoie de foarte mult efort pentru a schimba lucrurile spre bine. Uneori e de ajuns să citești un articol și să acorzi cîteva minute celor enumerate în articol, pentru a le aplica în viață. Întrebarea este doar una, vei găsi acele cîteva minute?
Sursa: yupi.md