Diverse

DIVERSE | 7 mituri de sănătate pe care să NU le mai crezi

Cu siguranță ai auzit și tu numeroase lucruri despre produsele alimentare care se găsesc pe piață, iar din ”auzite” ajungi să crezi lucruri total greșite. Nutriționiștii divulgă adevărul despre miturile de sănătate:

Fructele și legumele congelate nu au la fel de mulți nutrienți

Adevărul: imediat după ce sunt culese, fructele și legumele sunt congelate și astfel își păstrează o mare parte din vitamine și nutrienți. Cu toate acestea, nutriționistul specialist Joy Bauer recomandă să le cumperi proaspete de câte ori ai ocazia. Nu strică nici să ai la îndemână câteva legume în congelator, pe care să le prepari rapid la nevoie sau când nu se mai găsesc la piață pentru că a trecut vremea lor.

Ai nevoie de detoxifiere

Adevărul: Organismul tău deja face acest lucru, așa că nu ai nevoie să cumperi pastile costisitoare sau sucuri care promit să facă acest lucru, spune experta Kristin Kirkpatrick. Pe de altă parte, nu strică niciodată să îți faci tu sucuri naturale, acasă, din legume.

O dietă este mai bună ca alta

Adevărul: Nu există o dietă perfectă! Iar dieta cea mai bună trebuie să se potrivească ție și nu este obligatoriu să funcționeze și pentru prietenele tale. Trebuie să mergi la un specialist pentru a compune împreună un tip de dietă, în funcție de ceea ce îți place să mănânci, de obiceiurile alimentare, de program și așa mai departe.

Grăsimile te vor îngrășa

Adevărul: Pentru că există mai multe tipuri de grăsimi, nu trebuie să crezi că toate fac același lucru. Depinde tipul de grăsime pe care îl consumi. Așadar, grăsimile trans sun de evitat ( din produsele procesate, de exemplu), în schimb grăsimile mononesaturate sunt sănătase – din avocado, nuci, alune etc. – ca și acizii grași (Omega, din pește și nu numai).

Dacă mănânci după 6 seara, te îngrași

Adevărul: De data aceasta adevărul este undeva la mijloc. Specialiștii spun că nu este vorba de ora la care mănânci, ci de ceea ce mănânci. Atunci când mănânci mai multe calorii decât are corpul tău nevoie, acestea se transformă în grăsime care se depune. Problema de cele mai multe ori este că oamenii mănâncă seara foarte mult, pentru că s-au abținut de la mâncare pe parcursul zilei. De aceea este important să ai un mic dejun copios: ca să nu mănânci mai mult decât ai nevoie seara.

Nu e bine să consumi carbohidrați

Adevărul: Creierul tău are nevoie de carbohidrați ca să funcționeze corect, însă tipul de carbohidrați pe care îl consumi îți poate dăuna. Așadar, nu ai nevoie de carbohidrați rafinați, precum pâine, paste, dulciuri. Cele mai bune surse de carbohidrați sunt cerealele integrale (ne-rafinate), legume, fructe și lapte.

Trebuie să numeri caloriile ca să slăbești

Adevărul: Dacă mănânci cartofi prăjiți și bei sucuri carbogazoase ce adună 1000 de calorii nu este același lucru cu mâncatul de fructe, legume și orez, de exemplu, cu același număr de calorii. Nu este important să le numeri, ci să alegi surse sănătoase din care să le iei. Corpul tău are nevoie de vitamine și minerale, iar dacă îi dai ceea ce îți cere, vei slăbi mai ușor.

Sursa: www.avantaje.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page