Diverse

DIVERSE | 7 leacuri de ajutor în caz de arsuri solare

Cel mai mare organ al corpului tău, pielea, are nevoie de îngrijire specială în caz de arsuri solare. Efectele pe termen lung ale unor arsuri includ îmbătrânirea prematură a pielii și apariția cancerului cutanat.

Infuzia de sunătoare

Fiind anseptică, astringentă, cicatrizantă, infuzia de sunătoare se foloseşte frecvent în vindecarea rănilor și arsurilor. Ceaiul preparat din sunătoare se foloseşte în băi și comprese.

Tinctură de gălbenele

Arsurile solare, dar și rănile care se vindecă mai greu, acneea, eczemele – toate pot fi o amintire cu ajutorul tincturii de flori de gălbenele. Aceasta se obţine din 10 g de flori macerate timp de o săptămână cu 100 g de alcool. La fel de bune sunt compresele cu amestec de 10 g de tinctură de gălbenele şi o ceşcuţă de apă fiartă.

Comprese cu ceai de coada-şoricelului

Coada-șoricelului are acţiune antiinflamatoare, cicatrizantă, antimicrobiană. De aceea, se recomandă pentru calmarea tenului înroşit și a arsurilor. Face minuni când este aplicat sub formă de băi sau comprese cu infuzie din 3 linguri de plantă la 500 ml de apă clocotită. Uleiul volatil, adăugat în unguente, tratează arsurile şi alte afecţiuni dermatologice.

Pansamente cu frunze de pătrunjel

Banalul pătrunjel este cea mai la îndemână plantă în cazul apariţiei unor arsuri solare, înţepături de insect sau răni. Frunzele strivite devin în câteva clipe pansamentul ideal care dezinfectează şi cicatrizează rănile.

Decoct de tătăneasă

Tătăneasa este o plantă cicatrizantă care ajută la oprirea sângerării şi descongestionează. Este eficientă în tratarea arsurilor. Se face un decoct mai concentrat din 4-5 linguri de plantă și 250 ml de apă cu care se fac băi sau cu care se pun comprese.

Infuzie de flori de salcâm

Florile uscate şi mărunţite de salcâm vindecă rănile apărute în urma arsurilor. Acestea au darul de a acţiona ca un dezinfectant dacă se prepară din ele o infuzie, fiind apoi aplicate sub formă de compresă.

Cataplasme cu varză

Varza face minuni nu doar în tratarea arsurilor solare, ci și a unor afecţiuni precum eczema, acneea, ulcerul varicose. Se pot aplica și în cazul înţepăturilor de insecte. Frunzele crude trebuie zdrobite și aplicate pe zonele afectate, în reprize de câte o oră, de trei-patru ori pe zi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page