Diverse

DIVERSE | 5 greșeli pe care le faci la duș

Fiecare dintre noi are un întreg ritual atunci când vine vorba de ,,momentul dușului”. Unii dintre noi preferă dușurile fierbinți, pentru a se relaxa, în timp ce alții iubesc dușurile rapide și reci, numai bune pentru o înviorare care la carte.

Totuși, există câteva greșeli pe care le facem atunci când ne spălăm și care ne pot afecta sănătatea. Iată care sunt acestea!

Folosești apă prea fierbinte

Deși, uneori, un duș fierbinte este tot ce ai nevoie după o zi obositoare la muncă, acesta nu este recomandat, mai ales dacă se prelungește către 20 de minute. Iată de ce:

– apa fierbinte deshidratează și duce la pierderea uleiurilor naturale din piele;
– apa fierbinte deschide porii pielii și o poate vătăma prin pierderea elasticității;
– riști să faci șoc termic și să leșini atunci când ieși din baie, din cauza diferenței de temperatură.

Nu folosești corect prosopul de baie

Unele persoane au tendința de a-și usca pielea cu un prosop aspru, într-o manieră energică și viguroasă. Totuși, acest obicei poate provoca iritații severe la nivelul pielii și lezarea acesteia.

Iți recomandăm, totuși, să folosești un prosop moale pentru uscarea pielii folosind mișcări de tamponare, pentru a îndepărta excesul de umiditate.

Igiena prosoapelor de baie

Problema majoră a prosoapelor de baie este că acestea devin ,,adăpostul” bacteriilor și germenilor, mai ales dacă după folosire nu sunt uscate corespunzător și sunt păstrate într-un mediu umed. Astfel, umezeala se va fixa în fibra materialului, un loc numai bun pentru dezvoltarea microorganismelor.

Dacă nu sunt schimbate des (după 3-4 folosiri), prosoapele pot provoca diferite reacții alergice la nivelul pielii.

Folosești săpun din abundență

Cantitatea de săpun folosită în timpul dușului variază de la persoană la persoană, de gradul de transpirație sau murdărie etc.

Totuși, nu este recomandat să folosești săpunuri cu arome puternice, deoarece acestea conțin deseori alcool și alte substanțe chimice care pot modifica PH-ul pielii.

Pentru a avea grijă de sănătatea pielii, optează mai degrabă pentru un săpun organic în defavoarea unuia industrial. Alege un săpun cu glicerină sau fulgi de ovăz.

Nu ai grijă de buretele de corp

Potrivit dermatologilor, buretele de corp se folosește de maximum două ori pe săptămână. Este extrem de important ca buretele să fie clătit bine după fiecare folosire și pus la uscat pentru a preveni formarea mucegaiului, care poate provoca infecții, ciuperci sau foliculită la nivelul pielii.

De asemenea, spală buretele la mașina de spălat, la temperatură mare, după fiecare 4 utilizări sau cumpără altul nou.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page