Diverse

DIVERSE | 5 greşeli pe care le faci atunci când prăjeşti un OU

Ouale prajite reprezinta un mic dejun de nelipsit, insa, unii au nevoie de sfaturi extrem de detaliate pentru a obtine un ou prajit “ca la carte”.

Ouale sunt delicate si trebuie mereu manevrate cu grija pentru ca mic dejunul sa iasa asa cum trebuie.

1. Prima greseala pe care o comit cei mai multi dintre noi atunci cand prajesc oua este modul in care le sparg, dand prea tare cu ele de masa si cautand apoi bucatile de coaja ratacite.

2. Imprastierea galbenusului prea devreme este o alta greseala tipica care poate fi evitata. Secretul consta in punerea oului in tigaie de o inaltime mica, ci nu aruncarea lui de sus.

3. Multi nu stiu de ce oul se face dintr-o data maroniu si crocant, chiar daca motivul este evident. Insa, sa fim generosi in explicatii: greseala este prajirea la o temperatura prea mare.

4. Alta greseala care trebuie evitata este folosirea unei tigai lipicioase, care va face ca oul sa se lipeasca si sa nu mai poata fi scos cu usurinta.

5. O greseala de neiertat pe care o fac multi americani, de exemplu, este sa uite ca un mic dejun ideal care implica oua prajite trebuie sa implice si paine prajita. Painea se prajeste in tigaie, iar apoi se scoate si se taie un mic cerc in mijlocul ei. Dupa acest pas, painea se pune iar in tigaie si se pune un strop de unt in locul lipsa. Dupa ce painea este prajita, oul se pune in locul miezului scos, formand o delicatesa matinala, scrie protv.ro.

Sursa: romaniatv.net

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page