Diverse

DIVERSE | 10 (ne)adevăruri despre sex

Ne place, ne face mereu să ciulim urechile, l-am vrea mai mult şi mai bun, este întotdeauna pe lista noastră cu lucruri de schimbat în şi mai bine. 

Dacă v-aţi făcut un scop din a vă îmbunătăţi viaţa sexuală în 2014, atunci textul ce urmează pică la ţanc. Dacă nu v-aţi făcut nici un plan deocheat, poate vă faceţi, peste 4 pagini.

1. Cât de tare contează într-o relaţie – dacă trăiţi cu impresia că există un răspuns universal valabil, vă înşelaţi cumplit. O să auziţi variante cu 80%, ba şi sub 50%, sau, una tot mai des pomenită –  dacă merge bine, nu contează aşa tare, dacă e prost, contează 100%. Adevărul este că trebuie să întoarcem un pic modul în care punem problema şi să întrebăm şi cât de tare contează relaţia în viaţa sexuală?

2. Câte calorii topim într-o partidă fierbinte – un alt subiect în care generalizatul nu poate decât să stârnească hohote. Aşa cum eu şi tu, cel care citeşti acum, nu vom arde acelaşi număr de calorii dacă alergăm 5 kilometri, tot aşa, partidele de sex, atât de diferite de la caz la caz, nu vor avea niciodată un consum energetic standard. Deseori se vorbeşte despre sute de calorii cu minus. În realitate, pot fi în jur de câteva zeci. Depinde.

3. După câte întâlniri e potrivit să faci sex – un nou domeniu în care sfaturile şi cifrele prestabilite după care ar trebui să ne ghidăm sunt absolut inutile. Pe vremea facultăţii mele, prin toate mijloacele de comunicare eram îndemnată să respect regula celor 3 întâlniri până la marele moment. Aiurea! Dacă trăiţi în şablonul –sex la a 3-a întâlnire, în care ard 300 de calorii şi consider că e 80% important în noua relaţie, nu o să savuraţi prea tare ceea ce vi se întâmplă. Nu ştiu care mai e norma recomandată acum, dar dacă o cunoaşteţi cumva, vă sfătuiesc să o uitaţi până la finalul articolului.

4. Nu aduce anul, ce aduce “calendarul” – una dintre cele mai riscante aşa-zise metode contraceptive, în opinia mea, metoda calendarului ascunde capcane despre care vă sfătuiesc să citiţi cât de des puteţi. Mi se pare cinstit să precizez că am 3 prietene care au rămas însărcinate jucându-se de-a matematica pe anotimpuri. Deşi de multe ori suntem luaţi drept roboţi, nu suntem unii, nu funcţionăm după ore, date şi coordonate fixe. Iar ovulaţia este un subiect pentru care nu trebuie să băgaţi niciodată, dar niciodată mâna în nici un foc, cât de mic.

5. Sportul îmbunătăţeşte viaţa sexuală – ei da, aici putem generaliza fără nici o problemă. Mişcarea regulată, şedinţe de aproximativ o oră, de 3 ori pe săptămână, are (şi) acest dar, de a ne face mai buni în pat. Rezistăm mai mult, devenim mai flexibili, ne dorim sex mai des pentru că ne place de noi, suntem în formă şi, automat, nu ne ferim să arătăm asta etc. Acordaţi-vă cel puţin 6 luni de sport regulat înainte să simţiţi primele efecte în intimitate.

6. Focul pasiunii trebuie să ardă de la sine – o vorbă în spatele căreia ne ascundem când nu vrem, nu putem sau pur şi simplu nu avem chef să facem o relaţie să meargă. Nu, pasiunea nu e ceva care vine la kilogram odată cu noul partener, o ţinem într-un borcan, iar ea se dozează singură. O relaţie sexuală împlinită înseamnă şi mult efort şi preocupare. De cum arătăm, de ce facem, de ce simte celălalt etc. Dacă aveţi nevoie de o scuză pentru statul cu mâinile în sân, inventaţi-vă măcar una mai plauzibilă.

7. Trebuie să consumăm mâncăruri afrodisiace – doar dacă vrem să fim împăcaţi că am bifat nişte liste care i-au “inspirat” cândva pe alţii. Eu m-am mai amuzat cu nişte recomandări care nu mi-au dus însă nici libidoul până la cer, nu mi-au dat nici cu el de pământ. Puteţi încerca alimente extrem de la îndemână de tipul ciocolatei, bananelor, migdalelor sau mierii. Sau, dacă doriţi, puteţi merge mai departe cu stridii şi alte rarităţi. Singura regulă legată de mâncare şi sex pe care o cred şi o recomand este să nu mâncaţi toate cele 2, 3 feluri plus desert, căci sigur va scădea calitatea sexului, dacă nu va dispărea cheful de el cu totul.

8. Prezervativul, cel tare incomod – în această privinţă nu ne rămâne decât să-i credem pe cuvânt pe domni, însă, sondajele pe eşantioane destul de mici pe care le-am făcut eu, mi-au spus că, de fapt, jena este minimă. Aşa că este posibil să avem de-a face cu comoditatea pe care am invocat-o şi mai sus când vorbeam despre lenea întreţinerii pasiunii. Oricum, dacă vi se pare incomod prezervativul, să vedeţi cât de incomode sunt bolile cu transmitere sexuală. Sau, discutaţi cu partenerele despre efectele adverse ale metodelor contraceptive pe care le folosesc ele, ca să fie totul… mai comod.

9. Virginitatea, o corvoadă – pot doar să-mi imaginez presiunea de pe adolescenţii momentului, care privesc începerea vieţii sexuale ca o întrecere cu ceilalţi colegi, ca pe o confirmare a faptului că fac parte din gaşca celor mişto. Ştiu însă cu certitudine că prima experienţă sexuală trebuie savurată, nu doar rapid bifată şi că, într-adevăr, tot revenim cu gândul la ea, de-a lungul vieţii noastre intime, aşa că merită să încercăm să fie cu totul specială.

10. Bărbaţii vor sex oriunde, oricând, oricum – pentru cele care cred asta, refuzurile din diverse cauze pot pica extrem de prost. Spuneam ceva mai devreme că noi femeile nu suntem roboţi, iar viaţa noastră intimă nu funcţionează ceas – de aici nici ovulaţia programată la dată fixă. Ei, nici bărbaţii nu sunt. Serviciul solicitant îi afectează şi pe ei, starea relaţiei la fel şi câte şi mai câte. Poate că dacă acceptăm că nu e despre apăsatul unui buton magic al dorinţei, ci despre construit şi păstrat, altfel ar arăta relaţiile.

Sursa: www.csid.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page