Important

DESERTUL ZILEI | Prajitura Kinder Pingui

Ingrediente:

Blat:
10 oua
200 grame zahar
2 pachetele de zahar vanilat
5 linguri pline cu gris
5 linguri pline de faina
5 linguri pline de cacao amara
5 linguri de miere (de salcam)
1,5 pac. de praf de copt
1 praf de sare
50 ml lapte
270 ml ulei

Glazura 1 (peste crema)
120 grame ciocolata de menaj
70 de grame de unt
1 lingura de apa
2 linguri de ulei

Glazura 2 (pentru finisarea prajiturii)
220 de grame de ciocolata de menaj
100 grame de unt
3 linguri de ulei
1 lingura de apa
1 lingura zahar praf

Crema:
700 mililitri de smantana pentru frisca ( daca se foloseste smantana naturala pentru frisca se adauga la frisca batuta 3 linguri de zahar pudra)
1 pachetel de gelatina instant  sau 2 pachetele de intaritor de frisca
3 linguri de lapte (de preferinta lapte condensat)
2 lingura de miere
1  lingura de esenta de vanilie

Preparare:

Pentru blat se separa ouale (poza 1), se bat cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa (poza 2). Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare, separat (poza 3). Se adauga faina, praful de copt, cacao si grisul la crema de galbenusuri. Se amesteca usor, se adauga treptat laptele si uleiul (poza 4) si se adauga mierea (poza 5). Compozitia se amesteca usor cu cele 10 albusuri batute ca zapada (spuma tare) cu praful de sare, cu miscari de jos in sus, pe verticala, astfel incat sa se pastreze compozitia cat mai aerata (poza 6).

Compozitia finala este destul de lichida.

Se imparte compozitia in doua tavi identice, acoperite cu hartie de copt, care se coc in cuptorul cu ventilatie la 165 grade timp 12-13 minute sau la cel normal la 175 grade. Blaturile coapte se lasa sa se raceasca fara a indeparta hartia.
Intre timp se prepara glazura 1, din toate ingredientele care se amesteca pe foc, topindu-le, fara a fierbe.Se da de o parte sa se racoreasca.
Pentru prepararea cremei, se mixeaza frisca pe viteza mare pana sta băţ. Se adauga  gelatina instant fix, sau, varianta a doua – 2 pachetele de intaritor de frisca.
Se adauga laptele (sau laptele condensat), mierea, esenta si mixam iara bine. Rezulta o crema spumoasa si consistenta.
Intre timp foile s-au racorit, asadar trecem la asamblarea prajiturii. Pe una din foi se pune jumatate din crema, netezind foarte bine, ajutandu-ne, la nevoie, de un cutit umed cu lama lunga.
Peste crema se pune glazura 1 inainte preparata, pastrata la temperatura camerei, apoi se da prajitura la congelator cateva minute, doar cat sa se intareasca glazura.

Intre timp se prepara glazura 2, identic ca si prima, din toate ingredientele specificate.

Se scoate prajitura cu glazura intarita din congelator si deasupra se pune, lingura cu lingura, restul de crema, niveland foarte bine suprafata.

Peste crema se rastoarna a doua foaie, cu hartia in sus, se apasa usor pe toata suprafata hartiei ca sa adere foaia la crema, apoi se indeparteaza hartia.

Suprafata prajiturii se glazureaza cu glazura 2 pregatita inainte si pastrata la temperatura camerei si se da din nou la congelator cateva minute, doar pana la intarirea acesteia.

Se pastreaza cateva ore la rece, apoi se taie cu un cutit inmuiat mereu in apa fierbinte.

POFTA BUNA!

Sursa : retetecalamama.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page