DESERTUL ZILEI | Prajitura Kinder Pingui
Ingrediente:
Blat:
10 oua
200 grame zahar
2 pachetele de zahar vanilat
5 linguri pline cu gris
5 linguri pline de faina
5 linguri pline de cacao amara
5 linguri de miere (de salcam)
1,5 pac. de praf de copt
1 praf de sare
50 ml lapte
270 ml ulei
Glazura 1 (peste crema)
120 grame ciocolata de menaj
70 de grame de unt
1 lingura de apa
2 linguri de ulei
Glazura 2 (pentru finisarea prajiturii)
220 de grame de ciocolata de menaj
100 grame de unt
3 linguri de ulei
1 lingura de apa
1 lingura zahar praf
Crema:
700 mililitri de smantana pentru frisca ( daca se foloseste smantana naturala pentru frisca se adauga la frisca batuta 3 linguri de zahar pudra)
1 pachetel de gelatina instant sau 2 pachetele de intaritor de frisca
3 linguri de lapte (de preferinta lapte condensat)
2 lingura de miere
1 lingura de esenta de vanilie
Preparare:
Compozitia finala este destul de lichida.
Intre timp se prepara glazura 2, identic ca si prima, din toate ingredientele specificate.
Se scoate prajitura cu glazura intarita din congelator si deasupra se pune, lingura cu lingura, restul de crema, niveland foarte bine suprafata.
Peste crema se rastoarna a doua foaie, cu hartia in sus, se apasa usor pe toata suprafata hartiei ca sa adere foaia la crema, apoi se indeparteaza hartia.
Suprafata prajiturii se glazureaza cu glazura 2 pregatita inainte si pastrata la temperatura camerei si se da din nou la congelator cateva minute, doar pana la intarirea acesteia.
Se pastreaza cateva ore la rece, apoi se taie cu un cutit inmuiat mereu in apa fierbinte.
POFTA BUNA!
Sursa : retetecalamama.ro