DESERTUL ZILEI | New York cheesecake
Ingrediente:
- 50g unt (plus putin extra pentru uns tava)
- 3 sferturi de pachet de biscuiti digestivi
- 600g crema de branza (mon chou, ricotta sau mascarpone)
- 2 linguri faina
- 175g zahar tos
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 oua plus 1 albus
- 150ml smantana (smantana de frisca)
- 300g zmeura (sau capsuni)
Preparare:
Pasul 1: Se unge o tava rotunda de 20cm cu unt topit si se acopera fundul cu hartie de pergament
Pasul 2: Sfaramati cu ajutorul unui sucitor sau intr-un procesor de alimente trei sferturi de pachet de biscuiti digestivi.
Adaugati 50g unt topit, amestecati bine si asezati compozitia in tava pregatita (apasati bine amestecul de biscuiti – ca grosime nu ar trebui sa depaseasca jumatate de cm)
Pasul 3: Amestecati bine intr-un castron 600g crema de branza (mon chou, ricotta sau mascarpone) cu 2 linguri de faina, 175g zahar tos, 1 lingurita esenta de vanilie, 2 oua, 1 albus si 150ml smantana (smantana de frisca).
Pasul 4: Adaugati in compozitia precedenta 150g zmeura (capsuni). Pastrati insa alte 150g fructe pentru sos.
Pasul 5: Folosind o spatula, amestecati usor compozitia de cheesecake, cu grija sa nu striviti zmeura
Pasul 6: Turnati amestecul peste bodemul de biscuiti deja pregatiti si lasati tava in cuptorul incalzit la 180C timp de 40 de minute.
Pasul 7: Serviti cheesecake-ul la temperatura camerei cu un sos de zmeura sau capsuni (sosul consta doar din strivirea fructelor), inghetata sau frisca.
POFTA BUNA!
Sursa : supereva.ro