Important

DESERTUL ZILEI | Choux a la creme

Avem nevoie de:
– 250ml de apa
– 150g faina
– 100ml ulei
– 3-4 oua
– un varf de cutit de sare

Se pune la fiert intr-o craticioara, la foc mic, apa si uleiul.

Cand da in primul clocot, se ia de pe foc, se adauga faina dintr-o data, se pune inapoi pe foc si se amesteca bine bine. Se lasa la racit (sau se raceste intr-o oala cu apa rece sau prin mestecare continua).

 

Se pun ouale intregi, unul cate unul. Nu spargeti alt ou pana ce primul nu s-a incorporat bine. Aluatul astfel obtinut ar trebui sa aiba o consistenta cremoasa, nici tare, dar nici prea moale ca sa-si pastreze forma in tava.

Se pune ustensila de spritat si se fac rozete in tava neunsa. Se da la cuptor la foc mediu cca 20-25 de minute, mare atentie insa: NU DESCHIDETI SUB NICI O FORMA CUPTORUL IN PRIMELE 10-15 MINUTE, PENTRU CA RISCATI CA MINUNATIILE SA SE PLEOSTEASCA!!

Pentru ca nu am mai avut rabdare sa fac o crema laborioasa, am folosit frisca si crema de vanilie instant, ambele amestecate cu un pliculet de intaritor pentru frisca.

Dupa ce s-au racit choux-urile, se taie capacelul lor si veti vedea ca in interior sunt pufoase si goale. Se pune intai crema de vanilie, cat sa le umple din belsug, apoi frisca, apoi din nou capacelul.

POFTA BUNA!

Sursa: Teo’s kitchen

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page