Important

DESERTUL ZILEI | Briose cu banane si crusta crocanta

Ingrediente:

190 g faina
150 g zahar
1 ou, batut usor
75 g unt topit
1 plic praf de copt
3 banane pasate
75 g zahar brun
2 linguri faina
1 lingurita scortisoara pudra
15 g unt
Preparare:
Etapa 1
Se preincalzeste cuptorul la 190 grade C. Se pregatesc 12 forme de briose, unse cu unt (insistati pe margini pentru ca acolo se lipeste mai tare).

Etapa 2
Intr-un bol se amesteca faina si praful de copt. In alt bol se mixeaza bananele, zaharul, oul si untul topit. Se adauga amestecul de faina si se amesteca cu o lingura de lemn pana cand amestecul este incorporat complet.

etapa 3
Se imparte aluatul in formele de briose.

etapa 4
Pentru crusta, se amesteca zaharul brun cu 2 linguri de faina, si scortisoara. Se adauga untul si se amesteca cu mana pana cand se obtin cocoloase mici. Amestecul obtinut se presara peste aluatul de briose.

etapa 5
Se da tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau pana cand scobitoarea iese uscata.

POFTA BUNA!
Sursa : petitchef.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page