Important
DESERTUL ZILEI | Briose cu banane si crusta crocanta
Ingrediente:
190 g faina
150 g zahar
1 ou, batut usor
75 g unt topit
1 plic praf de copt
3 banane pasate
150 g zahar
1 ou, batut usor
75 g unt topit
1 plic praf de copt
3 banane pasate
75 g zahar brun
2 linguri faina
1 lingurita scortisoara pudra
15 g unt
2 linguri faina
1 lingurita scortisoara pudra
15 g unt
Preparare:
Etapa 1
Se preincalzeste cuptorul la 190 grade C. Se pregatesc 12 forme de briose, unse cu unt (insistati pe margini pentru ca acolo se lipeste mai tare).
Se preincalzeste cuptorul la 190 grade C. Se pregatesc 12 forme de briose, unse cu unt (insistati pe margini pentru ca acolo se lipeste mai tare).
Etapa 2
Intr-un bol se amesteca faina si praful de copt. In alt bol se mixeaza bananele, zaharul, oul si untul topit. Se adauga amestecul de faina si se amesteca cu o lingura de lemn pana cand amestecul este incorporat complet.
etapa 3
Se imparte aluatul in formele de briose.
etapa 4
Pentru crusta, se amesteca zaharul brun cu 2 linguri de faina, si scortisoara. Se adauga untul si se amesteca cu mana pana cand se obtin cocoloase mici. Amestecul obtinut se presara peste aluatul de briose.
etapa 5
Se da tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau pana cand scobitoarea iese uscata.
POFTA BUNA!
Sursa : petitchef.ro