Cum să eviți aplicațiile cu recenzii false de pe Google Play
Insa foarte multe recenzii ale acestor aplicatii nu sunt mereu reale, deoarece unele companii platesc bani grei pentru crearea unor recenzii false pentru a atrage cat mai multi utilizatori. Recenziile false pot pacali utilizatorii in descarcarea unor aplicatii nu tocmai sigure. Astfel ca, in acest articol, vom vedea ce poti face pentru a evita aplicatiile care au recenzii false pe Google Play.
Ce sunt recenziile false si cum afecteaza experienta utilizatorului?
Recenziile false inseamna acele opinii care nu reflecta realitatea. De cele mai multe ori, acestea sunt scrise fie de persoane care au fost platite pentru a face acest lucru, fie de diferiti boti care au ca si scop influentarea rating-ului aplicatiei.
Aceste recenzii false pot fi de doua tipuri: fie recenzii pozitive (pentru a atrage cat mai multi utilzatori) fie false (pentru a indeparta utilizatorii si pentru a-i redirectiona catre alte aplicatii/companii).
Aceste recenzii false pot fi destul de daunatoare, in sensul ca, in cazul in care descarci o aplicatie cu recenzii false pozitive, poti descarca o aplicatie care nu este tocmai securizata si care iti poate fura datele personale.
De exemplu, exista foarte multe cazinouri pe mobil care au recenzii false la aplicatiile dedicate. Daca vei cauta acest lucru, vei observa ca de multe ori, recenziile negative sunt lasate de persoane care au pierdut pur si simplu bani si nu ai lasat o recenzie bazata pe realitate (functionalitatea aplicatiei, ce optiuni ai prin intermediul ei, etc). Rolul unei aplicatii dedicate pentru cazino este ca experienta sa fie mai fluida si mai placuta decat in cazul accesarii unei platforme online din browser-ul telefonului mobil.
Cum poti recunoaste recenziile false?
Esti curios sa vezi cum poti recunoaste recenziile false ale aplicatiilor de pe Google Play? Nimic mai simplu!
- De cele mai multe ori, acele recenzii false folosesc un limbaj vag. Si aici ma refer la texte de genul: „Aplicatie buna”, „Aplicatie top”, „Merge impecabil”, „Cea mai buna aplicatie”, care de multe ori se repeta la mai multe „persoane”. Insa iti poti da seama usor ca acestea sunt false, deoarece nu ofera o experienta detaliata de ce aplicatia este considerata una de top.
- In cazul in care vrei sa descarci o aplicatie pentru jocul la cazino, fereste-te de acele recenzii in care gasesti cuvinte precum „castiguri mari”, „castiguri imense”, „cel mai bun cazino”, etc, deoarece acestea sunt cuvinte cheie extrem de folosite in acest domeniu, astfel ca 99% din aceste recenzii pot fi false.
- Numele celui care a lasat recenzia – o persoana reala care chiar a folosit aplicatia isi va afisa cel putin prenumele. Astfel ca, daca observi recenzii de la utilizatori precum „football23”, sau alte combinatii de litere care n-au sens, este foarte probabil ca recenzia sa fie falsa.
- Detaliile acordate – recenziile care s-au demonstrat a fi de multe ori false sunt cele lipsite de detalii. Recenziile reale sunt acelea care de multe ori tind sa fie detaliate, in care utilizatorul spune ce i-a placut, ce nu i-a placut si altele.
De ce e important sa tinem cont doar de recenziile reale?
Asa cum am spus si putin mai sus in acest articol, este extrem de important sa tinem cont doar de recenziile reale. Asta deoarece acestea reflecta de multe ori realitatea. In cazul in care te bazezi doar pe recenzii false, e posibil sa descarci o aplicatie care sa nu corespunda cu realitatea si care poate fi folosita pentru a fura date personale.
Recenziile reale, chiar daca ele sunt negative, ofera oarecum o perspectiva reala despre ce probleme au intampinat utilizatorii in timpul folosirii unei aplicatii. Personal, m-as uita mai mult la recenziile care au un rating de 3 sau 4, decat la cele de 5 sau 1 deoarece acestea mi-au oferit de cele mai multe ori o imagine mult mai clara.
Surse externe pentru verificarea credibilitatii aplicatiilor
Pentru a evita aplicatiile care au recenzii false, exista cateva surse externe pe care le poti lua in considerare pentru verificarea credibilitatii aplicatiilor.
- Forumuri dedicate – indiferent ca descarci o aplicatie pentru cazino sau o aplicatie de nutritie, exista forumuri specializate in care persoane reale vorbesc despre un produs anume. Acolo poti vedea daca acestia au folosit aplicatia in trecut sau prezent si poti intreba daca o aplicatie anume este OK pentru folosit.
- Actualizarea aplicatiei – poti observa cu usurinta in Google Play de cate ori o aplicatie a fost actualizata de la lansare. Pentru mine ar fi un semnal de alarma aplicatiile care nu au cel putin o actualizare de la lansare.
- Permisiunile aplicatiei – probabil ai observat ca atunci cand instalezi o aplicatie, aceasta solicita anumite permisiuni. Daca aceasta cere acces la informatii care nu sunt relevante, cel mai probabil este o aplicatie nu tocmai sigura.
Concluzie
In concluzie, evitarea acestor aplicatii cu recenzii false este extrem de importanta daca vrei sa iti protejezi datele personale si dispozitivul pe care instalezi aplicatia.
In realitate, recenziile false sunt facute special pentru a atrage utilizatori, dar care nu ofera beneficiile promise.