Diverse

Cele mai bune materiale pentru amenajarea curtii

Amenajarea curtii reprezinta o investitie in imbunatatirea conditiilor in care locuiesti. In plus, daca alegi produse de calitate si le instalezi corect, valoarea de piata a casei tale creste considerabil. Iata care sunt cele mai bune materiale cu care poti incepe amenajarea curtii de jos in sus.

Pavele din beton vibropresat

Pavelele interconectate sunt printre cele mai utilizate sisteme de amenajare a cailor de acces. Disponibile intr-o diversitate de forme, culori si dimensiuni, pavelele se potrivesc in orice stil arhitectural sau de design. Usurinta instalarii le recomanda chiar pentru proiecte de tip Do It Yourself. Sunt la fel de potrivite pentru pavarea de zone pietonale, pentru acces auto sau parcari. Au o rezistenta net superioara chiar si la schimbarile de temperatura dintre sezoanele rece si cald si la intemperii. Usurinta inlocuirii si efortul minim de intretinere le asaza in varful preferintelor pentru amenajarea curtii.

Beton turnat

Betonul ramane o alegere de top in ceea ce priveste amenajarile exterioare. Amestecul de apa, nisip si praf de ciment a cunoscut o evolutie continua, rezultatele din prezent fiind adaptate la cele mai noi tehnologii pentru suprafete de calcat, ziduri si placi turnate. Capacitatea de a fi modelabil il recomanda pentru proiecte unice, iar intarirea structurii prin ranforsare ii sporeste durabilitatea. Este usor de intretinut prin spalare, insa e nevoie de multa atentie la obtinerea amestecului si la tehnica de aplicare uniforma. Poate suferi modificari din cauza vremii sau a accidentelor. In ceea ce priveste rezistenta, aceasta poate fi aleasa inca din faza de proiect, in functie de traficul sau sarcina pe care le va suporta structura. In materie de aspect, betonul poate fi neted, poros, amprentat, colorat, incrustat cu alte materiale, pictat sau modelat.

Piatra naturala

Lespezile din piatra reprezinta o alegere naturala pentru amenajarea curtii. Varietatea de pietre acopera orice gust in materie de textura, culoare si rezistenta. Pentru acces pietonal si auto, pentru terasa si scari poti folosi blocuri de piatra sau doar bucati de suprafata pentru placare. Avantajul este ca piatra poate fi debitata in orice forma si la orice dimensiune. Marmura, travertinul, granitul sau ardezia sunt doar cateva exemple de roci prelucrate pentru imbunatatirea aspectului gradinii tale.

Gresie

Gresia de exterior este o alta alegere de succes in tara noastra. Principala problema pe care o ridica este rezistenta la diferenta de temperaturi si la fenomenele meteo, dar si riscul accidentelor provocate de alunecare. Daca alegi gresie pentru amenajarea cailor de acces in curte, asigura-te ca este un produs de calitate, cu proprietati dovedite impotriva alunecarii, indiferent de conditii. Stratul de suport este important pentru rezistenta proiectului. Varietatea de forme, culori si texturi te va ajuta sa integrezi pardoseala in stilul de design pe care il doresti sau, de ce nu, sa creezi un model unicat, care va atrage toate privirile.

Amestec de materiale

Proiectele unice se obtin din decizii indraznete. Iesirea din tipare se face prin imbinarea a doua sau mai multe materiale complementare. Betonul, dalele de pavaj, placile din gresie sau piatra naturala se completeaza armonios cu lemn, caramida, pietris sau verdeata. Alege un material de baza si documenteaza-te cu privire la materialele compatibile si creeaza un decor unic in noua ta curte.

Materialul perfect pentru curtea ta este cel care se potriveste cel mai bine nevoilor tale. Tine cont de preferintele personale, de zona in care locuiesti, de dispunerea si suprafata terenului si de bugetul de care dispui pentru a alege varianta optima. Alege materiale si servicii de calitate, pentru durabilitatea si estetica acestui proiect.

sursa foto: elis.ro

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page