Diverse

Ce funcții de salarizare pot fi externalizate?

Atunci când responsabilitățile legate de salarizarea cu sarcini multiple sunt în sarcina unui manager de birou sau a unui angajat contabil suprasolicitat, fiecare afacere cu salarizare internă riscă să afle că salarizarea nu este doar „o singură” activitate simplă. Este un grup de activități desfășurate în tandem. 

Beneficiile majore ale externalizării de salarizare includ economii de costuri, economii de timp, acces la experți, prioritizarea activității de bază și conformitatea îmbunătățită.

Află în continuare ce funcții elimini prin externalizarea salarizării și contractarea unor servicii de payroll: 

Practic, atunci când externalizezi salarizarea, în general elimini din fluxul intern următoarele funcții:

  • Contul de salarizare al angajaților creat. Sunt dobândite toate informațiile personale necesare procesării statului de salariu al persoanei.
  • Metoda de plată configurată. Este stabilită metoda de plată dorită pentru companie, indiferent dacă aceasta implică plăți automate sau depozite directe.
  • Reținerea tuturor impozitelor aplicabile pe venit și pe salarii. Pentru mai multe informații despre impozitele reținute la sursă, consultă servicii de salarizare de la humansource.ro, pentru întocmirea și depunerea declarațiilor lunare către autoritățile locale.
  • Remiterea impozitelor pe salarii către departamentul fiscal. Reține că, în cazul în care acest lucru este externalizat, este încă de obicei obligația angajatorului, mai degrabă decât a terțului, de a remite impozitele datorate. Prin urmare, atunci când acest lucru este externalizat, compania va fi în continuare răspunzătoare pentru orice plăți necesare. 
  • Gestionarea oricăror deduceri aplicabile angajaților, cum ar fi asigurarea de sănătate și compensarea lucrătorilor.
  • Gestionarea oricăror formulare și declarații fiscale de sfârșit de an.
  • Intocmirea de rapoarte specifice.

De asemenea, este important să cunoști care sunt principalele beneficii sau avantaje ale externalizării serviciilor de salarizare, printre care se remarcă economiile.

Outsourcing-ul de salarizare economisește adesea bani pentru o firmă în comparație cu îndeplinirea sarcinii în interior. Procesarea internă a salariilor înseamnă a investi în echipamentul informatic necesar, în software-ul de salarizare sau de contabilitate și oferirea de instruire pentru a te asigura că salariile sunt procesate corect.

De aceea, este puțin probabil ca salariile să fie o funcție de bază a afacerii tale. Deoarece este o funcție secundară, orice timp și resurse pe care le dedici acesteia înseamnă mai puțin timp pe care îl ai pentru a te concentra pe activități generatoare de venituri. 

Prin plasarea unui expert în controlul procesării salariilor, vei putea folosi mai bine timpul în domenii mai strâns legate de obiectivele și activitățiile de bază ale afacerii sau de centrele de venituri, cum ar fi serviciul pentru clienți, vânzările și marketingul.

Totodată, lucrul cu un furnizor de servicii de salarizare înseamnă că vei avea acces la anii de experiență ai acestuia și o bună înțelegere a legilor privind salarizarea, prin care se va asigura că procesul de salarizare respectă regulile actuale.

Externalizarea salariilor este adesea o opțiune bună pentru întreprinderi mici și start-up-uri care au nevoie de procesare rentabilă a salariilor în deplină conformitate cu legea; precum și pentru afaceri în creștere, care angajează mai mult personal și trebuie să extindă procesarea salariilor existente.

Sursa foto: Pexels.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page