Retete
-
RETETA | Supă acrișoară de urzici
Ingrediente: o legătură zdravănă de urzici două limbi de porc 3-4 mâni de orez 250 ml iaurt câteva codițe de…
Read More » -
RETETA | Fluturași dulci din aluat cu caramel (de post)
Ingrediente: Sirop caramel: 100 g zahar tos 1 lg zeama lamaie 200 ml apa rece Aluat: 700 g faina de…
Read More » -
RETETA | Ciorbă de cartofi cu leurdă (de post)
Ingrediente: 500 gr cartofi 1 legatura leurda verde 1 ardei rosu kapia 1 bucata mica de praz 1 lingurita rasa…
Read More » -
RETETA | Piept de pui cu praz la cuptor
Ingrediente: 600 gr file de pui (piept de pui taiat fasii) 500 gr praz (un praz mare si gras) 1…
Read More » -
RETETA | Tocană de berbecuț
Ingrediente: pulpă de berbecuț cca. 1000 g, ceapă roșie 3 bucăți, ardei grași 3 bucăți, ardei kapia copt 3 bucăți,…
Read More » -
RETETA | Știucă cu fasole verde și leurdă
Ingrediente: 4 medalioane de stiuca [500 gr] 500 gr fasole verde [congelata] 1 legatura mica leurda 1 legatura mica patrunjel…
Read More » -
RETETA | Prăjitură cu mousse de mere
Ingrediente: Pentru crusta: 300 gr biscuiti digestivi 100 gr unt cu 60% grasime 1 lingura scortisoara macinata 50-70 ml lapte…
Read More » -
RETETA | Desert cu ciocolată
Ingrediente: 350 g lapte condensat indulcit 250 g ciocolata amaruie 100 g nuci un praf de sare o lingurita extract…
Read More » -
RETETA | Paste la cuptor cu smântână și mozzarella
Ingrediente: aprox 200 gr paste diverse (eu am folosit niste melcisori amestecati cu paste patrate si ondulate) 1 ou 4…
Read More » -
RETETA | Focaccia cu ciuperci (de post)
Ingrediente: 250 g faina alba 1 lingura ulei de masline 150 ml apa calduta 1/2 lingurita zahar 1 lingurita sare…
Read More » -
RETETA | Salată de broccoli cu maioneză și mărar
Ingrediente: 1 broccoli maioneza de casa (dintr-un galbenus fiert si unul crud+200 ml ulei+2 lingurite de mustar dulce) sare si…
Read More » -
RETETA | Supă de fasole
Ingrediente: 300 gr fasole alba fiarta in prealabil pana se inmoaie bine ,fara a se sfarama 1 ceapa usturoi( dupa…
Read More » -
RETETA | Cuș-cuș cu ceapă verde și carne de curcan în sos de bulion
Ingrediente: Pentru cous cous: praf de cous cous 1 ceapa verde 1/2 dovlecel zucchini vegeta/piper/oregano Pentru pulpa de curcan: 2…
Read More » -
RETETA | Gratin de cuș-cuș, cu carne tocată și legume
Ingrediente: 250 gr cus-cus apa in proportie de 3:1 fata de cus-cus sare 750 gr carne tocata amestec 350 gr…
Read More » -
RETETA | Baclava
Ingrediente: 1 pachet foi de placinta (Morarita) 1 pachet unt (de buna calitate) 300-400 g nuca macinata 2 lg zahar…
Read More » -
RETETA | Chifle cu brânză și cartofi
Ingrediente: Pentru prepararea cartofilor: 2 cartofi medii apa cat sa fie acoperiti 1 lingurita sare 25 gr unt Pentru aluat:…
Read More » -
RETETA | Chec cu fructe și nuci, de post
Ingrediente: 2 banane mari 200 g zahar pudra 150 ml ulei zeama de la o portocala mare 250 g faina…
Read More » -
RETETA | Varză la cuptor, cu bacon și cârnați
Ingrediente: 4 kg varza alba(2 verze) 4 cepe galbene 30 ml ulei 1 lingura untura solida 350 gr bacon 8…
Read More » -
RETETA | Fursecuri fragede de post
Ingrediente: 250 g margarina (Rama am folosit eu) 4 linguri zahar pudra vanilat sau zahar tos 1 fiola esenta de…
Read More » -
RETETA | Mâncare de ardei copți cu roșii și cimbru
Ingrediente: 12-14 ardei copti o ceapa 3 catei de usturoi o rosie mare 300 ml suc/pasta de rosii (eu am…
Read More » -
RETETA | Prăjitură pentru 8 martie
Ingrediente: 5 oua 4 linguri de zahar 5 linguri de faina 1 praf de copt 2 linguri de ulei 1…
Read More » -
RETETA | Ciuperci a la Grec
Ingrediente: 500 gr ciuperci proaspete 2 cepe 1 lingura ulei sare piper macinat zeama de lamaie dupa gust 1 pahar…
Read More » -
RETETA | Tigaie de legume
Ingrediente: 500 gr. varzute de Bruxelles 1 conserva mazare 1 ceapa alba 1 ardei rosu 1/2 borcan zarzavat pentru ciorbe…
Read More » -
RETETA | Prăjitură fragedă cu mere
Ingrediente: 200 gr unt + 50 gr. 2 oua 450 gr faina alba un plic praf de copt un vf.…
Read More » -
RETETA | Mucenici moldovenești
Ingrediente: Aluat: 500 g faina 250 ml lapte/lapte de soia/apa 4 linguri ulei 25 g drojdie proaspata 150 g zahar…
Read More » -
RETETA | Savarine
Ingrediente: 250g faina 1 lingura zahar 2 oua 30 ml ulei 150 ml lapte caldut Sare Ingrediente sirop: 400 ml…
Read More » -
RETETA | Gofre subțiri și crocante
Ingrediente: Oua – 5 Zahar – 1 pahar Margarina sau unt – 200 gr Faina – 1 pahar Mod de…
Read More » -
RETETA | Friptură de carne tocată la tavă
Ingrediente: 3 bucati mari de piept de pui fara os 3 oua 1 legatura de ceapa verde 1 ardei capia…
Read More » -
RETETA | Pui la cuptor cu ierburi aromatice
Puiul se spala bine, se usuca cu prosoape de hartie, se parleste daca e cazul. Se pregateste un amestec din…
Read More » -
RETETA | Tartă rustică de cartofi
INGREDIENTE: Pentru aluat: 500 gr faina 275 ml apa calduta 1 lingura ulei 15 gr drojdie 1 lingurita zahar sare…
Read More »