Retete
-
RETETA | Gogoşi cu iaurt
Ingrediente: 300 g iaurt 150 g făină 1 praf de sare 2 ouă coaja de la 1 lămâie 100 g…
Read More » -
RETETA | Salată de conopidă cu ceapă verde şi lămâie
Ingrediente: 1 conopidă medie 1 legătură de ceapă verde 2-3 căţei usturoi 2 linguri smântână sare piper zeama de la…
Read More » -
RETETA | Broccoli cu sos de soia şi usturoi verde
Ingrediente: 1 broccoli mediu 2 fire de usturoi verde 3 linguri ulei 3 linguri sos soia zeama de la 1…
Read More » -
RETETA | Foccacia cu usturoi şi ierburi
Ingrediente: 280 g făină 1 linguriţă drojdie uscată 1 linguriţă sare 180 ml apă călduţă 1 lingură ulei 50 g…
Read More » -
RETETA | Tartă de lămâie şi bezea
Ingrediente: Blat de tartă: 1 gălbenuş 70 g zahăr 250 g făină 100 g unt Cremă: 4 lămâi 200 g…
Read More » -
RETETA | Prăjitură cu cremă de lămâie şi cocos
Ingrediente: Pentru blat: 5 ouă 120 g zahăr 140 g făină 2 linguri apă zeama de lămâie coaja rasă de…
Read More » -
RETETA | Tort ”Ecler” fără coacere
Ingrediente: -500 ml de lapte -50 g de amidon -700 g de biscuiți -100 g de zahăr -1 ou Pentru…
Read More » -
RETETA | Musaca de legume
Ingrediente: 5 cartofi roşii-maronii mari, curăţaţi şi tăiaţi bucăţi 4 căţei de usturoi, curăţaţi 1/4 cană plus 2 linguri ulei,…
Read More » -
RETETA | Chifteluţe din cartofi şi ciuperci
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g ciuperci 70 g făină 2 legături mărar 4 căţei usturoi ulei sare piper Mod…
Read More » -
RETETA | Piure de conopidă cu rozmarin și usturoi
Ingrediente: 1 conopida, tăiata in buchetele 100 g crema de branza 2 linguri unt 1 1/2 lingurita usturoi pisat 1…
Read More » -
RETETA | Mâncare de spanac cu usturoi
Ingrediente: 2 linguri ulei 3 căţei de usturoi, mărunţiţi 2 cepe tocate 300 g baby spanac, proaspăt sare grunjoasă piper…
Read More » -
RETETA | Cartofi rumeniţi cu ciuperci
Ingrediente: 1 kg cartofi 3 cepe 500 g ciuperci 30 ml ulei 1 legătură pătrunjel sare, piper Mod de preparare:…
Read More » -
RETETA | Negresă de post
Ingrediente: Pentru blat: 150 g zahăr 300 ml apă 150 ml ulei 6 linguri cacao 600 g făină 1 esenţă…
Read More » -
RETETA | Ruladă de carne
Ingrediente: 2 ouă crude 4 ouă fierte 8 felii de bacon 500 g pulpe de pui tocate 500 g ficăţei…
Read More » -
RETETA | Salată grecească (de post)
Ingrediente: 100 g roşii cherry 5 castraveţi medii 100 g măsline kalamata ½ ceapă roşie 100 g tofu Pentru dressing: 2 linguri de oţet de vin Sucul de la ½ lămâie 1 linguriţă oregano uscat Sare Piper 4 linguriţe ulei de măsline…
Read More » -
RETETA | Cod la tigaie în sos de unt
Ingrediente: 700 g cod (proaspăt sau îngheţat) 6 linguri unt ¼ linguriţă pudră de usturoi ½ linguriţă sare ¼ linguriţă…
Read More » -
RETETA | Pateuri cu ciuperci
Ingrediente: 4 linguri unt 2 linguri ulei 500 g ciuperci 2 cepe 1 vârf de cuţit cimbru 1 lingură oţet…
Read More » -
RETETA | Supă de fasole uscată cu verdeţuri de primăvară
Ingrediente: 500 g fasole uscată 2 morcovi 1 rădăcină ţelină 1 dovlecel 1 legătură ceapă verde 1 legătură ştevie 100…
Read More » -
RETETA | Dovlecei la tigaie cu usturoi şi cimbru
Ingrediente: 3 dovlecei medii 50 ml ulei măsline 2 fire cimbru proaspăt 4 căţei usturoi mentă proaspătă (opţional) 1 linguriţă…
Read More » -
RETETA | Paste cu avocado
Ingrediente: sare grunjoasă 450 g paste linguine 1 avocado, fără sâmbure 50 g busuioc proaspăt 80 ml ulei de măsline…
Read More » -
RETETA | Conopidă la cuptor
Ingrediente: 1 conopidă de circa 500 g 100 g unt 100 g caşcaval 100 g telemea 100 g făină 500…
Read More » -
RETETA | Conopidă în sos de curry
Ingrediente: 1 kg conopidă 2 cepe 4 căţei usturoi 1 ardei iute 2 linguri pastă de tomate 4 linguri ulei…
Read More » -
RETETA | Păstrăv pe pat de legume
Ingrediente: 2 păstrăvi 4 roşii mari 1 dovlecel 1 morcov mare 2 lămâi câteva fire rozmarin 1 ceapă roşie 2…
Read More » -
RETETA | Pesto de leurdă
Ingrediente: 1 legătură de leurdă proaspătă 50 g miez de nucă 100 ml ulei de măslinesare Mod de preparare: 1.Spală…
Read More » -
RETETA | Pui umplut cu spanac şi brânză
Ingrediente: 1/2 cană roşii uscate Sare Piper Ulei de masline ½ cană spanac ½ cană brânză feta ½ cană mozzarella…
Read More » -
RETETA | Chifteluțe din urzici
Ingrediente: 3 cepe albe 800 g de urzici 3 felii de paine 3 oua ulei de floarea-soarelui faina usturoi uscat…
Read More » -
RETETA | Pui în sos de usturoi, pe pat de mămăliguță
Ingrediente: 500 g carne de pui sare, piper 1 linguriță boia 400 ml apă pătrunjel 4 căței de usturoi ulei…
Read More » -
RETETA | Rulouri cu cartofi și ciuperci
Ingrediente: 550 g făină 250 ml apă fiartă 4-5 cartofi 1 lingură zahăr sare 250 g ciuperci 3-4 cepe usturoi…
Read More » -
RETETA | Paste cu pui şi sos pesto
Ingrediente: 3 bucăţi piept de pui boia, după gust ½ linguriţă mix de condimente ½ ceapă tocată 3 căţei de…
Read More » -
RETETA | Chiftele de legume
Ingrediente: 600 g cartofi 100 g ceapă 300 g legume, după preferinţă 1 legătură pătrunjel 60 g făină ulei, pentru…
Read More »