Retete
-
RETETA | Cum să prepari cea mai bună peltea de gutui
Ingrediente: 1 kg gutui (se pot folosip doar cojile si cotoarele ramase de la prepararea dulcetei) 1 kg zahar 1…
Read More » -
RETETA | Prajitură cu dovleac copt și nucă
Ingrediente: 6 oua, 180 gr zahar, 200 gr dovleac copt, 5 linguri ulei, 220 gr faina, 50 gr nuca maruntita,…
Read More » -
RETETA | Ruladă cu ciocolată și cremă de zahar ars
Ingrediente: Foaia de rulada – 3 oua, 60 gr zahar, 60 gr faina, 1 praf de sare, 1 pliculet zahar…
Read More » -
RETETA | Salată de varză roșie cu piept de pui afumat
Ingrediente: 1/2 varza rosie (cam 800 gr) 300 gr piept de pui afumat 2 rosii 7 linguri porumb din conserva…
Read More » -
RETETA | Pui crocant, în sos de bere
Ingrediente: 1 pui intreg 6-8 catei de usturoi 3 linguri de unt topit 1 lingura sos de soia 150 ml…
Read More » -
RETETA | Tocaniță de conopidă
Ingrediente: 1 buc. conopida mare 1 cutie suc de rosii 2 cepe 1 legatura patrunjel sare, ulei dupa gust Mod…
Read More » -
RETETA | Tocăniță cremoasă de vită cu cartofi
Ingrediente: 1 kg carne de vită, cubulețe 4 cartofi roșii mari 3 morcovi 1 ceapă tocată 3 tulpini de țelină…
Read More » -
RETETA | Clătite crocante de mere
Ingrediente: 170 g făină 1 lingură zahăr 1/2 linguriță sare 1 și 1/2 praf de copt 1/2 linguriță scorțișoaro 1/4…
Read More » -
RETETA | Plăcintă cu roșii, brânză și busuioc
Ingrediente: 1 foaie de plăcintă 3 roșii mari 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă tăiată cubulețe 1 cățel de…
Read More » -
RETETA | Biscuiți cu unt
Ingrediente: 320g faina 150g zahar 1 plic praf de copt 1 si 1/2 lingurita sare kosher 230 grame unt, taiat…
Read More » -
RETETA | Cotlete de porc cu garnitură de mere și ceapă coapte
Ingrediente: 2 si 1/2 lingurite ulei de canola 1 si 1/2 cana ceapa (arpagic) sau o ceapa mare taiata bucati…
Read More » -
RETETA | Mâncare de dovleac cu pui
Ingrediente: 1/2 dovleac 6 cartofi 1 ceapa rosie 1 piept de pui 1 lingurita de oregano 1 lingura de ulei…
Read More » -
RETETA | Salată de pui cu crutoane
Ingrediente: 6 felii pâine toast zeamă lămâie ulei de măsline 1 lingura muștar 4 castraveți 1 mână roșii cherry 150…
Read More » -
RETETA | Tartă cu brânză și sos de fructe
Ingrediente: Pentru aluat 160 g făină 100 g unt 4 linguri zahăr 4 linguri suc de portocale Pentru umplutură 200…
Read More » -
RETETA | Salată de pui cu crutoane
Ingrediente: 6 felii pâine toast zeamă lămâie ulei de măsline 1 lingura muștar 4 castraveți 1 mână roșii cherry 150…
Read More » -
RETETA | Conopidă pane
Ingrediente: 1 conopidă sau aproximativ 4 căni de bucăţele de conopidă 1-2 căni de pesmet 1 lingură de de oregano…
Read More » -
RETETA | Placintă cu ciuperci
Ingrediente: pentru aluat: 400 gr faina 200 ml apa calduta 7 gr drojdie 3 linguri ulei 1 lingurita sare pentru…
Read More » -
RETETA | Cartofi cu brânză la cuptor
Ingrediente: 1 kilogram cartofi 2-3 cepe verzi, tocate marunt 1 lingura unt, topit 200g crema de branza, cat mai grasa…
Read More » -
RETETA | Mușchiulet de porc umplut cu roșii și brânză de capră
Ingrediente: 1 muschiulet de porc (cca 500 gr) 100 gr branza de capra (poate fi maturata) 150 gr bacon (felii…
Read More » -
RETETA | Brioșe cu brânză și șuncă
Ingrediente: 2 ouă 250 g făină (cu agent de creștere) 150 g brânză cheddar 150 g șuncă 245 ml lapte…
Read More » -
RETETA | Pui cu sos de miere, lămâie și usturoi
Ingrediente: 450 g pui (piept/ciocănele, aripi etc.) 1 linguriță usturoi pisat 4 linguri de miere 1-2 lămâi 2 linguri sos…
Read More » -
RETETA | Inele de ceapă învelite în bacon
Ingrediente: 500g bacon (de preferat afumat) 4 cepe albe 2 linguri piper negru, proaspat macinat 1/2 cana ketchup picant 2…
Read More » -
RETETA | Paste cu sos de parmezan și usturoi
Ingrediente: 230 g paste 240 ml lapte + 480 ml apă/supă de pui/de legume 50 g parmezan ras 1 lingură…
Read More » -
RETETA | Negresă cu nucă, fără făină!
Ingrediente: 110 g unt nesarat 85 g ciocolata amaruie, taiata bucati mari 125 ml miere o lingurita vanilie un sfert…
Read More » -
RETETA | Borș de macrou
Ingrediente: 2 bucati macrou 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ardei gras roşu 2 roşii 1 litru borş 1 legatura…
Read More » -
RETETA | Pateuri cu ciuperci
Ingrediente: 1 aluat de foietaj (circa 500 g) 500 g ciuperci 100 g cașcaval 2 cepe 1 ardei 3 căței…
Read More » -
RETETA | Ecler cu cremă de cocos
Ingrediente: Pentru aluat: 150 g făină 125 ml apă 125 ml lapte rece 125 g unt 5 ouă 1 praf…
Read More » -
RETETA | Pui cu ardei gras la tigaie
Ingrediente: 450 g piept de pui 2-3 ardei grași mari 2 linguri ulei de măsline/unt topit 1 linguriță boia dulce…
Read More » -
RETETA | Dovlecei cu cartofi și roșii la cuptor
Ingrediente: 1-2 dovlecei mici 2 roșii 2 cartofi 250 g parmezan ras oregano, pudră de ceapă, pudră de usturoi, busuioc…
Read More » -
RETETA | Gem de gutui
Ingrediente: 1 kg gutui 700 g zahar 400 ml apa zeama de la o lamaie Mod de preparare: Gemul de…
Read More »