Retete
-
RETETA | Orez cu legume mexicane
Ingrediente: 100 g mazăre, 2 morcovi, 1 ceapă, 2 roșii, 1 ardei iute, 1 ardei verde, 2 linguri ulei, 150…
Read More » -
RETETA | Sufleu de conopidă, simplu și delicios
Ingrediente: 1 conopidă sare piper 200 g brânză 200 ml smântână 4 ouă unt, pentru uns 5-6 roșii cherry 100…
Read More » -
RETETA | Supă de mazăre (de post)
Ingrediente: sare si piper 1 lingura ulei 1 miez salata verde 3 cepe 500 g mazare din conserva Mod de…
Read More » -
RETETA | Tartă cu gutui
Ingrediente: Pentru blat 200 g făină 100 g unt rece 1 praf de sare 5 linguri apă rece Pentru umplutură…
Read More » -
RETETA | Conopidă cu sos picant, la cuptor
Ingrediente: 1 conopidă mare, tăiată în bucheţele ulei de măsline pentru uns 1 linguriţă usturoi pisat ¼ linguriţă sare piper negru…
Read More » -
RETETA | Carne de porc la borcan
Știai că se pot prepara conserve și din carne de porc pe care doar să le deschizi la iarnă? Carnea…
Read More » -
RETETA | Rulouri de vită în sos de vin și legume
Ingrediente: 500 gr carne de vita 1 lingura cu varf mustar 1 lingura cu varf hrean ras cateva felii subtiri…
Read More » -
RETETA | Plachie de pește
Ingrediente: 500-750 gr peste (cantarit dupa curatare; crap, caras, rosioara; am folosit biban de mare) 2 cepe (cca 200-250 gr)…
Read More » -
RETETA | Muschiuleț de porc și ciuperci în sos cremos
Ingrediente: 1/2 muschiulet de porc (partea din mijloc, fara capete) 15 ciuperci champignon mici 2 catei usturoi 1 lingura unt…
Read More » -
RETETA | Crap în sos picant de roşii şi ceapă
Ingrediente: 4 medalioane de crap zeama de la o lămâie ½ linguriţă chimion măcinat ½ liguriţă chili ¼ linguriţă turmeric…
Read More » -
RETETA | Pui cu cartofi la cuptor, în stil grecesc
Ingrediente: 4 pulpe de pui, 700 g de cartofi de dimensiuni reduse, 1/2 cană de ulei de măsline, 2 lămâi…
Read More » -
RETETA | Cotlete de porc cu ceapă caramelizată
Ingrediente: 1 lingură de ulei, 4 cotlete de porc, 3 linguriţe de sare, 2 linguriţe de piper, 1 ceapă tăiată…
Read More » -
RETETA | Prăjitură cu cremă de brânză
Ingrediente: Pentru blat 3 ouă 7 linguri zahăr 7 linguri ulei 7 linguri apă minerală 3 linguri cacao 7 linguri…
Read More » -
RETETA | Cordon bleu de pui la cuptor
Ingrediente: 2 bucăți de piept de pui (circa 200g fiecare) 4 felii cașcaval 4-6 felii de șuncă (circa 80 g)…
Read More » -
RETETA | Salată cu sfeclă și cremă de brânză
Ingrediente: 5-6 sfecle rosii, de marime medie 150g fenicul 100g crema branza 70g nuci prajite si tocate 2 linguri capere…
Read More » -
RETETA | Friptură de curcan la tavă
Ingrediente: 1 curcan de 6-8 kg 120 g unt moale 3 portocale 1,5 litri supa de pasare sare piper Mod…
Read More » -
RETETA | Tort de toamnă
Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă 120 ml lapte 2 lingurite esena de vanilie 200 g faina 300 g zahar tos…
Read More » -
RETETA | Zacuscă de vinete cu gogoşari
Ingrediente: 6 kg de vinete 6 kg roşii coapte 6 kg gogoşari 4 kg ceapă 2 ardei iuţi 1 l…
Read More » -
RETETA | Desert cu dovleac și cremă de brânză
Ingrediete: 1 praf ghimbir uscat 3 prafuri scortisoara 400 g piure de dovleac 2 pachete budinca de vanilie instant 2…
Read More » -
RETETA | Tort de ciocolată cu vin roșu
Ingrediente: 230 g zahar 4 oua 130 ml vin rosu 1 plic praf de copt 1 lingurita extract de vanilie…
Read More » -
RETETA | Pui crocant, în sos de bere
Ingrediente: 1 pui intreg 6-8 catei de usturoi 3 linguri de unt topit 1 lingura sos de soia 150 ml…
Read More » -
RETETA | Ostropel de pui
Ingrediente: 1 kg carne de pui (pulpe , piept ), 2 buc ceapa, 1 ardei gogosar, 5 rosii mari (pulpa), 5 catei…
Read More » -
RETETA | Pulpe de pui cu ceapă și cartofi
Ingrediente: 3 pulpe intregi,3 buc ceapa, 8 cartofi potriviti, 5 linguri ulei, 1 lingurita rasa de boia ardei dulce ,…
Read More » -
RETETA | Cartofi cu brânză de oaie la cuptor
Ingrediente: 1 kg cartofi , 200 gr branza de oaie , 2 oua, 4 linguri smantana, 100 gr cascaval, 20…
Read More » -
RETETA | Papanași cu dulceață
Ingrediente: 500 gr branza de vaci proaspata (foarte bine scursa, sa aiba bulgarasi) 100 gr zahar 2 oua 1/4 lingurita…
Read More » -
RETETA | Paste cremoase cu ciuperci
Ingrediente: 200 g paste 300-350 g ciuperci 2-3 linguri de unt (separate) 1 lingură ulei de măsline 2 căței de…
Read More » -
RETETA | Paste gratinate la cuptor
Ingrediente: paste telemea ouă parmezan sare și piper după gust Mod de preparare: Pune la fiert pastele conform instrucțiunilor de…
Read More » -
RETETA | Omletă grecească
Ingrediente: 15 g unt (aprox. 1 lingură) 3 ouă mari o linguriţă apă minerală 100 g brânză Feta, sfărâmată piper…
Read More » -
RETETA | Supă cu varză murată
Ingrediente: 500g varza murata 200g fasole rosie uscata 2 cartofi 4 linguri ulei de masline extravirgin 3 linguri faina 3…
Read More » -
RETETA | Prajitură cu foi și cremă de zahăr ars
Ingrediente: Foi – 3 oua, 10 linguri zahar , 6 linguri ulei, 6 linguri lapte , 1 lingurita bicarbonat de…
Read More »