Retete
-
RETETA | Piept de pui cu sos curry și spanac
Ingrediente: 2 linguri ulei 2 cepe 2 căței de suturoi 100 g pastă de curry 425 ml lapte 150 ml…
Read More » -
RETETA | Spaghete în sos cremos de ciuperci
Ingrediente: 300 g spaghete 50 g unt 4 căței de usturoi, zdrobiți 450 g ciuperci, feliate 2 linguri făină 250…
Read More » -
RETETA | Pateuri cu bacon și cașcaval
Ingrediente: 6 fâșii bacon 500 g făină 150 g cașcaval, ras ceapă verde tocată, după gust 4 lingurițe praf de…
Read More » -
RETETA | Cotlete de miel cu legume la cuptor
Ingrediente 600 g cartofi noi, spălaţi şi tăiaţi în jumătăţi 4 cepe roşii, tăiate în sferturi 5-6 morcovi, curăţaţi 2…
Read More » -
RETETA | Carne de porc cu sos alb la cuptor
Ingrediente: – 800 de grame de pulpă de porc sau chiar 1 kg – 4 morcovi potriviți – sare –…
Read More » -
RETETA | Friptură de viţel cu sos
Ingrediente: 4 antricoate de viţel fără os 1 ceapă 5 căţei de usturoi 100 ml suc de roşii ½ linguriţă…
Read More » -
RETETA | Piept de pui cu sos de muştar
Ingrediente (4 porţii) 4 fileuri piept de pui dezosat Pentru sos 60 g muştar de Dijon 3 linguri miere 1…
Read More » -
RETETA | Conopidă coaptă cu sos de iaurt
Ingrediente: 1 căpăţână de conopidă Pentru sosul de iaurt 125 g iaurt grecesc 2 linguriţe pătrunjel verde tocat coajă rasă…
Read More » -
RETETA | Pui cu legume la cuptor
Ingrediente: 2 dovlecei, tăiaţi cubuleţe 1 ceapă albă potrivită, tocată 1 ardei gras roşu, fără seminţe, tăiat cubuleţe 6-8 ciuperci,…
Read More » -
RETETA | Tort cu blat de ciocolată
Ingrediente: Pentru blat: ● 200 g ciocolată neagră ● 50 g unt ● 1 linguriţă cafea instant ● 50 ml…
Read More » -
RETETA | Brioşe cu dulceaţă de căpşuni
Ingrediente: 4 oua 150 g zahar 200 ml lapte 100 g unt 1 esenta rom 1 praf de copt 300…
Read More » -
RETETA | Broccoli cu ou şi smântână
Ingrediente: 1 căpăţână de broccoli 1 ou 2 linguri smântână maturată (crème fraîche) 1 lingură lapte bătut 30 g ceapă…
Read More » -
RETETA | Peşte cu salată de legume făcute la grătar
Ingrediente: 2 dovlecei, tăiaţi felii pe diagonală 2 vinete mici, tăiate felii pe diagonală 1 ardei gras roşu, tăiat fâşii…
Read More » -
RETETA | Somon cu unt şi usturoi
Ingrediente: 570 g somon 2 linguri zeamă de lămâie 2 căţei de usturoi, tocaţi 3 linguri unt topit ½ linguriţă…
Read More » -
RETETA | Paste cu ton la cuptor
Ingrediente: 300 g paste uscate în formă de spirală 250 g broccoli, tăiat bucheţele 2 linguri ulei 200 g ciuperci…
Read More » -
RETETA | Ciuperci umplute cu roşii şi usturoi
Ingrediente: 6-8 ciuperci, spălate și curățate de codițe 100 g pesmet 100 g unt 4 căței de usturoi, zdrobiți ½…
Read More » -
RETETA | Prăjitură cu mere și scorțișoară
Ingrediente: 250 ml ulei 300 g făină 250 g zahăr tos 1 kg mere 1/2 linguriță scorțișoară pisată sau după…
Read More » -
RETETA | Mucenici cu miere şi nucă
Ingrediente: făină 1kg drojdie 40g lapte 500ml nuci 200g zahăr tos 200g ulei 50ml sare un vârf de cuţit Sirop:…
Read More » -
RETETA | Ardei umpluţi (de post)
Ingrediente: 7 ardei graşi 1 ardei 2 morcovi 2 cepe 150 g orez 3 roşii boia de ardei dulce piper,…
Read More » -
RETETA | Sărmăluţe cu ciuperci (de post)
Ingrediente: 1-2 căpăţâni de varză murată sau dulce (în funcţie de mărimea verzei, dar şi de calitatea frunzelor) 500 de…
Read More » -
RETETA | Frigărui de pește
Ingrediente: 1 file de cod 1 file de crap 2 lămâi 1 praz sare piper roșu semințe de susan Mod…
Read More » -
RETETA | Turte cu brânză sărată și sos pesto
Ingrediente: 1 linguriță drojdie uscată 350 ml apă 2 linguri ulei 650 g făină 1 praf de sare Pentru sos…
Read More » -
RETETA | Sufleu de conopidă
Ingrediente: 2 conopide 3 oua 400 g smantana 200 g sunca presata de pui 300 g branza telemea 10 g…
Read More » -
RETETA | Supă cremă de cartofi dulci (de post)
Ingrediente: 1 kg cartofi dulci 1 ceapă tocată 60 g unt 1 L supă de pui/ de legume 1 linguriță…
Read More » -
RETETA | Negresă (de post)
Ingrediente: 280 g făină 240 ml apă 250-280 g zahăr 100 g cacao pudră 80-100 ml ulei 1 linguriță de…
Read More » -
RETETA | Bruschete cu parmezan şi usturoi
Ingrediente: o baghetă (sau o pâine normală, după preferinţă) tăiată felii subţiri 30 g unt o jumătate de linguriţă pudră…
Read More » -
RETETA | Chec dulce-acrișor cu afine și lămâie
Ingrediente: 14 linguri unt moale 250 g zahăr 5 ouă 1 linguriță esență de vanilie 2 linguri zeamă de lămâie…
Read More » -
RETETA | Negresă de post
Ingrediente: 1 cana si jumatate de zahar, 1 cana si jumatate de apa, 3 cani de faina, 3 linguri cu…
Read More » -
RETETA | Pulpe de pui și cartofi la cuptor
Ingrediente: – o caserola de pulpe de pui superioare – 6 cartofi – o rosie – un gogosar mic (sau…
Read More » -
RETETA | Negresă cu vişine, nuci şi ciocolată
Ingrediente: 200g visine fara samburi 100 g ciocolata neagra 50 g ciocolata alba 4 oua 150 g unt 130 g…
Read More »