CalendarImportant

CALENDAR | Astăzi, Sfânta Maria sau Adormirea Maicii Domnului. Tradiții și obiceiuri

Sfânta Maria 2018 se numește oficial “Adormirea Maicii Domnului” sau “Ridicarea la Ceruri a Fecioarei Maria” și este cea mai mare sărbătoare creștină a verii, care încheie și perioada de două săptămâni în care credincioșii au ținut post. Se spune că, în momentul în care aceasta a murit, au avut loc mai multe minuni: orbii şi-au recăpătat vederea, surzii au început să audă, iar ologii şi bolnavii s-au vindecat.

Tradiții și obiceiuri de Sfânta Maria 2018

Sărbătoarea Sfintei Marii ne ajută la sănătate, pentru căsătorie, pentru naștere ușoară și pentru vindecări. Fetele care vor să se mărite și să atragă pețitori, trebuie să poarte în sân de-a lungul întregii zilei un fir de năprasnic (ferigă) şi să se roage la biserică sau la icoana Maicii Domnului, ţinând candela aprinsă.

În ziua de Sfânta Maria 2018 se merge la biserică pentru a se împărți fructe cum ar fi struguri, prune şi faguri de miere pentru sufletele celor adormiți. După slujba de pomenire, femeile obișnuiesc în unele zone să meargă la morminte pentru a le tămâia.

Ce nu ai voie să faci de Sfânta Maria 2018

Conform tradiției, de Sfântă Mărie Mare, este interzis să te scalzi în ape curgătoare și să muncești. Cei care nu vor respecta această zi, nu vor avea roade în gospodărie și animalele li se vor îmbolnăvi.

În unele zone, este interzis să aprinzi focul chiar cu două zile înainte de marea sărbătoare. Oamenii care cred în această superstiție spun că nu gătesc nimic în aceste zile și astfel se feresc de boală și incendiu.

Pentru a te feri de ghinioane, nu trebuie să speli rufe și nici să închizi ușa casei în această zi, pentru că Fecioara Maria poate veni oricând pentru a-și împărţi harul său divin.

Atât femeile, cât și bărbații, nu au voie să se tundă de Sfânta Maria, dacă nu vor să chelească timpuriu.

Nu e bine să fii certat cu cineva sau să intri în conflict chiar în această zi sfântă. În caz contrar, îți va merge rău tot anul.

În preajma acestei zile, ciobanii coboară oile de la munte, iar bărbații își schimbă pălăria cu căciula.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page