Numeroase studii au demonstrat că o parte însemnată a comportamentului nostru ca adulţi provine de fapt din experienţele nostre din copilărie. Dacă în prezent eşti o persoană supraponderală sau mai răutăcioasă de fel, probabil există o legătură mai mult sau mai puţin directă cu ceea ce făceai atunci când erai copil, scrie Bussines Insider.
Iată o listă a câtorva experienţe din copilărie care ar putea avea repercusiuni majore asupra vieţii tale de adult:
1. Dacă părinţii tăi nu te-au lăsat să iei propriile decizi atunci când erai mic, există mari şanse să devii un adult care este dependent de o altă persoană. Acest lucru mai înseamnă că odată ce înaintezi în vârstă îţi vei căuta un partener care să deţină toată puterea şi controlul relaţiei.
2. Dacă aţi avut o conexiune emoţională bună cu tatăl vostru atunci când eraţi copil, atunci veţi putea dezvolta o relaţie sănătoasă, intimă cu un partener de viaţă.
3. Dacă părinţii tăi te controlau des când erai copil, atunci ai mari şanse să devii un adult încăpăţânat. Folosit ca un mecanism de apărare, copiii încearcă să nu-şi asculte părinţii pentru a scăpa de regulile impuse de cei mari.
4. În cazul în care ai petrecut multe ore în faţa televizorului atunci când erai mic, s-ar putea ca abilităţile tale de comunicare să fie cu mult reduse.
5. De asemenea, urmărirea programelor violente la televizor ne poate transforma în nişte adulţi cu un caracter mult mai agresiv decât cei din jurul nostru.
6. Dacă în copilărie obişnuiaţi să vă imitaţi părinţii, chiar şi pentru lucrurile considerate fără sens, atunci aveţi mari şanse să deveniţi o persoană mai deschisă ca adult.
7. Dacă aţi fost traumatizat atunci când eraţi copil, s-ar putea să deveniţi un adult obez. Potrivit mai multor studii, există o corelaţie între experienţele traumatice din copilăriei şi tulburările de alimentaţie. De exemplu, pentru femei, un studiu din anul 2007 a arătat că abuzul sexual din copilărie a crescut cu 27 la sută riscul de obezitate comparativ cu femeile care nu au trecut prin asemenea traume. Pentru bărbaţi, procentul este de circa 65%.
8. Dacă aţi experimentat rele tratamente atunci când eraţi copil, atunci aveţi mari şanse să vă confruntaţi cu probleme legate de depresie.
9. În cazul în care aţi fost agresat de diverşi colegi de şcoală, în perioada copilăriei, s-ar putea să vă fie mai greu să stabiliţi relaţii interpersonale. De asemenea, aceste persoane pot avea un nivel de anxietate mai mare, precum şi un nivel mai redus de educaţie.
10. Dacă părinţii tăi au divorţat când erai foarte mic, atunci există mari şanse să ai o relaţie dificilă cu ei când eşti adult.
Sursa: ro.stiri.yahoo.com