Diverse
DIVERSE | 6 alimente care ţin de foame şi nu îngraşă
Când urmezi o cură de slăbire reuşeşti să rezişti cu greu tentaţiilor şi simţi că îţi este în permanenţă foame? Ca să păcăleşti organismul apelează la câteva trucuri. Află ce alimente reuşeşc să-ţi stăpânească pofta de mâncare!
Un aliment consistent trebuie să conţină proteine, grăsimi bune sau fibre, acestea fiind cele 3 ingrediente minune despre care nutriţioniştii spun că reuşesc să ne controleze apetitul culinar.
1. Năutul
Studii recente arată că prin suplimentarea dietei cu boabe de năut sau fasole avem tendinţa de a mânca mai puţin, datorită proteinelor care ne dau senzaţia de saţietate persistentă. De asemenea, năutul scade şi pofta de a consuma chipsuri, popcorn, alune prăjite şi alte exemple de gustări nesănătoase şi dezechilibrate din punct de vedere nutriţional.
2. Avocado
O adevărată sursă de grăsimi bune, avocado este recunoscut pentru faptul că încetineşte viteza cu care se goleşte stomacul, menţinând astfel senzaţia de saţietate o perioadă mai lungă. O jumătate de avocado aduce un aport de 10 grame de grăsimi sănătoase şi împiedică acumularea grăsimii în jurul taliei, se arată într-un studiu.
3. Nucile
Atât nucile, cât şi migdalele sau fisticul în stare crudă sunt combinaţia perfectă de grăsimi bune, proteine şi fibre care au rolul de a hrăni organismul şi de a potoli senzaţia de foame pentru mai mult timp.
4. Ouăle
Un ou are aproximativ 70 de calorii şi mai mult de 6 grame de proteine, potrivit Societăţii Americane de Nutriţie. Ouăle consumate la micul dejun asigură energie şi s-a constatat că ajută în procesul de slăbire. Potrivit unui studiu, participanţii care au consumat dimineaţa ouă au pierdut mai multe kilograme în comparaţie cu cei care obişnuiau să consume covrigi cu acelaşi conţinut caloric.
5. Ovăzul
Bogat în fibre şi proteine, terciul de ovăz este opţiunea perfectă pentru un mic dejun sănătos, deoarece ameliorează confortul digestiv şi te scapă de senzaţia de balonare, constipaţie, diaree, flatulenţă. S-a demonstrat că fulgii de ovăz sunt de două ori mai săţioşi decât cerealele integrale.
Sursa: eva.ro