Diverse

DIVERSE | Remedii simple si rapide pentru pielea iritata

Indiferent de natura lor, iritatiile provoaca disconfort si ofera pielii un aspect inestetic. Daca la baza lor nu e o afectiune severa a pielii, le poti trata prin procedee simple si rapide.

Poluarea, caldura, soarele, intepaturile de insecte, folosirea produselor cosmetice neadecvate si procedurile cosmetice agresive se numara printre cauzele care irita pielea.

De cele mai multe ori, iritatiile de pe piele sunt vizibile (pielea e inflamata, rosie si/sau descuamata etc.), insa exista si situatii cand acestea nu se vad, dar iritantii actioneaza in continuare.

Daca nu suferi de o afectiune cutata serioasa (cum ar fi psoriazis, rozacee), iar reactia nu vine de la un aliment pe care nu-l tolerezi, atunci, indiferent de factorul declansator, poti recurge la masuri rapide de ameliorare a iritatiilor.

Inainte de toate, fii atenta la factorii care ar putea declansa iritatia. Produsele de ingrijire, de curatenie sau detergentii de rufe pot da reactii alergice neplacute. Uneori, o serie de actiuni pe care le ignori, cum ar fi peelingul, epilatul, sauna, efortul sustinut asociat cu stresul pot fi factorii declansatori.

Apa termala sau apa minerala

Pulverizeaza apa minerala pe zonele in care pielea este rosie sau iritata. Senzatia de mancarime sau de usturime va fi mult diminuata deoarece apa are proprietati antiinflamatoare. Apa termala are, de asemenea, efect calmant pe pielea sau tenul iritat. Pulverizeaza de la o distanta de cativa cm de fata si las-o sa se usuce.

Uleiuri vegetale

Numeroase afectiuni ale pielii, printre care si iritatiile, se vindeca sau se estompeaza cu ajutorul uleiurilor naturale, cum ar fi cel de masline. Uleiul pur nu contine aditivi, prin urmare pielea nu este supusa riscului aparitiei altor iritatii. De exemplu, uleiul de neem combinat cu sare reprezinta un bun remediu pentru tenul acneic. Sarea are efect antiseptic, iar neemul previne micoza.

Masti naturale

Rosiile contin vitaminele A si C, care sustin sanatatea tenului, si antioxidanti, ce lupta cu radicalii liberi, mentinand frumusetea naturala a pielii. Mastile cu rosii actioneaza ca un astringent natural si indeparteaza excesul de sebum. In cazul iritatiilor minore, se aplica pulpa rosiei pe zonele afectate si se lasa sa actioneze maxim o ora. Apoi se clateste fata cu apa calda.

Ceai pentru arsuri

Ceaiul negru ajuta in cazul arsurilor minore. Datorita nutrientilor din compozitie, diminueaza inflamarea vaselor sanguine, stimuland regenerarea pielii. Se aplica pe zona afectata comprese cu ceai rece.

Rezultate vizibile in remedierea iritatiilor s-au remarcat folosind ceai verde.

Virginia hamamelis

Este benefica in tratarea intepaturilor de insecte sau a bataturilor. Ajuta si la vindecarea unor afectiuni ale pielii, precum psoriazisul sau eczemele. Aceasta planta ingrijeste si curata pielea, fiind un bun astringent natural.

Printre cele mai cunoscute si folosite ingrediente anti iritante se numara: acidul acetilsalicilic, sucul proaspat de aloe vera, musetelul, ceaiul verde si ceaiul negru, extractul de arahide, de brusture sau de ovaz, uleiul de luminita serii (primula), mierea etc.

Sursa: Lyla.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page