SANATATE | Beneficiile ceaiului de coada calului: medicamentul bun la toate!
Trateaza infectiile
Ceaiul de coada calului este un ajutor de nadejde in tratarea unora dintre cele mai grave infectii: cu streptococ hemolitic, stafilococ auriu etc. Se poate folosi ca adjuvant in tratamentul cu antibiotice.
Vindeca bolile tractului urinar
Poti grabi vindecarea nefritei, retentiilor de urina, afectiunilor vezicii cu ajutorul ceaiului de coada calului. Bautura ajuta si la eliminarea mai rapida a nisipului sau pietrelor de la rinichi.
Trateaza bolile de piele
Ceaiul de coada calului reprezinta un tratament natural spectaculos in tratarea numeroaselor afectiuni ale pielii: dermatita de contact, eczeme, acnee, rozacee etc.
Vindeca bolile digestive
Coada calului este o planta medicinala cu puternice proprietati terapeutice in cazul unora dintre cele mai frecvente afectiuni gastrice: enterocolita, ulcer si gastrita. Pentru rezultate mai bune in vederea ameliorarii acestor probleme, planta se combina cu musetel, tei sau menta. De asemenea, este un remediu naturist eficient si in combaterea diareei si a indigestiilor.
Previne afectiunile stomatologice
Proprietatile medicinale ale ceaiului de coada calului se rasfrang si asupra cavitatii bucale. Se pare ca planta are un merit deosebit in prevenirea cariilor si bolilor gingivale, considerate a fi cele mai frecvente afectiuni stomatologice.
Combate cancerul
Substantele active din coada calului au efect anticancerigen in organism, protejand celulele si tesuturile de atacul radicalilor liberi si de formarea tumorilor maligne.
Proprietati cosmetice
Coada calului este o planta cu puternice efecte de infrumusetare la nivelul intregului organism. Folosit atat intern, cat si extern, ceaiul are un efect anticelulitic puternic, indeparteaza vergeturile si reda rapid elasticitatea si fermitatea pielii. Insa efectele nu se opresc doar la nivelul pielii, ceaiul de coada calului avand multiple beneficii si in intarirea unghiilor si a parului.
Contraindicatii ale ceaiului de coada calului
Coada calului, la fel ca orice alta planta medicinala, poate avea efecte adverse in organism atunci cand este administrata fara consult medical prealabil. Este important sa citesti cu atentie contraindicatiile inscrise pe prospect inainte de a recurge la el pentru tratarea unei boli. Printre efectele adverse ale ceaiului se numara inhibarea absorbtiei de vitamina B sau formarea edemelor.
Sursa: http://sanatate.acasa.ro