RETETA | Budinca din paste si carne
Ingrediente:
- 200 g carne cotlet de porc
- 150 g mozzarella
- 8 linguri ulei de masline
- 5-6 linguri de pesmet
- 80 g parmezan
- 400 g paste
- 300g aluat de patiserie
- 1 lingura pasta de tomate
- 3 fire de patrunjel verde
- sare si piper
- 1 ou
- 1 pahar de vin rosu
- 1 ceapa
- 40g unt
Mod de preparare:
Toaca ceapa marunt si caleste-o in doua linguri de ulei. Adauga carnea tocata, o jumatate de pahar de vin rosu si lasa la inabusit 10 minute. Pune o lingura de pasta de tomate si mai lasa sa fiarba alte 10 minute, dupa care adauga vinul ramas si mai lasa sa pe foc inca 20-30 de minute, pana cand carnea se patrunde bine si sosul scade.
Lasa sa se raceasca, apoi adauga oul, patrunjelul tocat, sare, piper si formeaza niste chiftelute, pe care rostogoleste-le prin pesmet si prajeste-le in 6 linguri de ulei.
Fierbe pastele, scurge-le si amesteca-le cu 30 de grame de unt si cu doua linguri de parmezan ras. Intr-o tava inalta, pune o parte din aluatul de patiserie ridicandu-l pe peretii vasului, apoi pune jumatate din macaroane, chiftelutele, mozzarella taiata cubulete, parmezanul ramas si apoi restul de macaroane. Acopera cu un strat de aluat si da-l la cuptorul incins la 180 de grade pentru 50 de minute.
Budinca din paste si carne se serveste fierbinte, alaturi de un pahar de vin rosu.
Sursa: http://retete.acasa.ro