RETETA ZILEI | Foietaj umplut cu carne de pui
Ingrediente
4 linguri ulei de măsline
450g ceapă tăiată fin
600g piept de pui tăiat cubuleţe
3 linguri seminţe de pin
1 linguriţă scorţişoară
½ linguriţă ienibahar măcinat
1 lingură suc de lămâie
500g foitaj răcit
Mod de preparare
Se încinge uleiul într-o tigaie grea cu circumferinţă mare la foc mediu. Se căleşte ceapa până devine aproape caramelizată.
Se adaugă puiul, se căleşte 5 minute. Se amestecă seminţele de pin, scorţişoara, ienibaharul, sucul de lămâie, sare şi piper. Se ţine pe foc până când lichidul se evaporă. Se verifică gustul.
Se încălzeşte cuptorul la 180ºC/gaz 6. Se desface foitajul pe o suprafaţă dată cu făină, apoi se decupează discuri de 8 cm. Se umezesc marginile discului. Se aşază o lingură de carne în mijloc apoi se împăturesc marginile şi se prind în trei locuri pentru a forma un triunghi, lăsând să se vadă în centru cam 1,5cm din umplutură.
Se repetă pentru fiecare disc. Se aşază pe hârtie de copt în tăvi şi se ung cu un pic de ulei de măsline. La acest stadiu al preparării pot fi îngheţate aproximativ o lună. Se ţin în cuptor pentru 20 de minute, până când sunt aurii.
POFTA BUNA!
goodfood.ro