Sanatate

SANATATE | Romania intr-un scenariu SUMBRU – SAREA IODATA ne umple incet, dar sigur, de CANCER

Cat de ironic, antiaglomerantul E536 (ferocianura de potasiu) din sarea pe care o consumam nu este pentrua impiedica sarea sa se faca bulgari, ci pentru decongestionarea traficului in Bucuresti si ,de fapt, in toate locurile pe planeta prin reducerea populatiei. Pare aberant? Este, si este obligatoriu prin lege!

In 2002 guvernul Romaniei a introdus Hotararea de Guvern 568/2002 prin care obliga comercializarea sarii iodate si interzice productia, comercializarea si intrebuintarea de sare neiodata pentru consumul uman. Rezultatul este Iodarea a tuturor romanilor de pe teritoriul tarii in conditiile in care doar o mica parte insesizabila are un deficit de iod in organism si anume aproximativ 8000 de oameni din 20000000 adica 0,04% din populatie.

Am putea spune ca cei din guvern sunt incapabili sa inteleaga ce e de inteles, insa la o prima inspectie a hotararii de guvern, demonstreaza ca cel putin cei care au conceput legea, stiau destul de bine despre aceasta insuficienta a iodului in organism, insa nu stiu cum au ajuns ei la concluzia ca avem nevoie toti de mai mult iod, eventual pana ne iese pe ochi. Textul este usor si clar, accesibil oricarui om ce nu sufera de vreo forma de retardare si stie sa citeasca.

Capitolul I – Dispozitii generale

Art. 1

Prezenta hotarare reglementeazä conditiile referitoare la iodarea universala a sarii destinate consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara, in scopul prevenirii tulburarilor prin carenta de iod.

Art. 2

In sensul prezentei hotarari, termenii si expresiile de mai jos semnifica dupa cum urmeaza:

a) tulburarile prin deficit de iod sunt starile patologice, manifeste sau fruste, aparute ca rezultat al disfunctiilor tiroidei cauzate printr-un aport insuficient de iod in organism;

b) prevenirea tulburarilor prin deficit de iod este ansamblul de masuri care au ca scop acoperirea nevoilor de iod ale organismului, consumul de sare iodata universal fiind mijlocul cel mai accesibil pentru realizarea acestui scop;

c) iodarea universala a sarii reprezinta procesul de introducere a iodului in sare, pontru orice tip de consum: uman, animal, industrie alimentara;

d) sarea pentru consum alimentar uman este un produs cristalin in a carui compozitie predomina clorura de sodiu (NaCl), obtinut prin extragere din depozitele naturale subterane sau din apa de mare, potrivit Codex Standard pentru sarea destinata consumului alimentar;

e) sarea iodata este sarea dostinata consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara, la care s-a adaugat iod, sub forma de iodat sau iodura de potasiu.

Capitolul II – Conditii de calitate si de securitate

Art. 3

(1) In Romania, in alimentatia oamenilor se utilizeaza numai sare iodata.

(2) In hrana animalelor si in industria alimentara utilizarea sarii iodate este optionala, cu exceptia fabricarii painii si a produselor de panificatie.

(pentru a citi integral HG -> HG nr. 568/2002)

Deci guvernul a decis ca toti suferim de aceasta deficienta si s-a hotarat sa ne dea o mana de ajutor, stiind bine ca nici noua nu ne place aglomeratia, si astfel prin aceasta lege minunata nu doar ca au decis “sa ne toarne iod pe gat”, scrie efemeride.ro.

Profesorul dr. Pavel Chirila declara “Dupa 4 ani de functio­nare a nefastei HG 568/2002 numarul cancerelor tiroidie­ne s-a dublat, iar numarul hipertiroidiilor a crescut de la 3127 la 6387? ,medic primar de boli interne, doctor in stiinte medicale, sef al Catedrei de Bioetica si prodecan al Facultatii de Teologie din Craiova. (Asta era in undeva prin 2007, nu stim ce se intampla astazi.)

Mai mult de atat, daca ati fost atenti, guvernul nu doar a decis ce fel de sare se poate comercializa pentru consumul uman, insa au decis si unde sa se foloseasca aceasta sare iodata, astfel intrebuintarea ei devine obligatorie in produsele de panificatie adica painea, pateurile, produsele de patiserie insa ce tip de sare credeti ca folosesc producatorii de alimente procesate spre exemplu cei ce produc mezeluri?

Deci cantitatea de iod pe care am ajuns sa o consumam din diferite surse, indiferent de nevoile organismelor noastre, este mult mai mare decat necesarul in foarte multe cazuri. Admi­nistrarea indelungata a iodului se poate asocia cu inhibarea continua a sintezei hormonale si cu aparitia gusii, cu sau fara hipotiroidie; administrarea iodului la gravide poate pro­duce gusa sau hipotiroi­die la feti. Iar lista efectelor adverse ale excesului de iod poate continua: afectarea vederii prin toxicitate directa asupra tiroidei, cresterea incidentei bolilor alergice etc.

Si pentru ca nu era suficient se mai foloseste si antiaglomerant E536 ferocianura de potasiu care la o temperatura de peste 100 de grade celsius, temperatura ce se atinge foarte usor daca faceti o friptura sau poate sarmale la cuptor, se descompune in cianura de potasiu si clorura de fier, acestea sunt responsabile pentru dificultati in respiratie, reducerea oxigenului si crearea de dificultati in transportul acestuia prin organism, ca sa nu consumam prea mult din resursele planetei probabil si sa salvam planeta, dureri de cap si ameteli.

Sursa: amfms.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page