ImportantInfractional

INFRACTIONAL | Vacanţa de 1 Mai, sărbătorită cu alcool de şoferii din Botoşani

1.La data de 29.04.2014, în jurul orei 21.10, în timp ce conducea un autoturism  pe strada Palanca din localitatea Dersca, judeţul Botoşani, un bărbat  din localitate a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, împrejurare în care a acroşat un alt autoturism, aflat de asemenea în mişcare.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie  de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, acestuia fiindu-i recoltate şi probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

            În cauză s-au întocmit acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

2. La data de 03.05.2014, în jurul orei 16.10, un bărbat de 39 ani, din comuna Todireni, judeţul Botosani a fost depistat în timp ce conducea o autoutilitară pe DJ 282, pe raza localităţii Jijia, judeţul Botoşani.

          Acesta fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat; ulterior, bărbatul a refuzat deplasarea la Spitalul Judeţean Botoşani, pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

            În cauză s-au întocmit acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

3. La data de 04.05.2014, în jurul orei 01.00, a fost oprit în trafic, pe DN 24 C, în localitatea Dămideni, judeţul Botoşani, un autoturism al cărui conducător auto, la vederea echipajului de poliţie, a efectuat o manevră de întoarcere, schimbându-şi direcţia de deplasare.

           Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 39 ani, din satul Bogdănești, comuna Santa Mare, judeţul Botoșani.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat; ulterior, a fost condus la Spitalul Județean Botoșani, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

            În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page