Retete
RETETA | Salată de ghebe cu usturoi
Este ideal să folosim ghebe proaspete, timpul de opărire putând fi scurtat pentru a se păstra cât mai bine întreaga valoare nutritivă a acestora.
Ingrediente:
- 500 g. ghebe
- 50 ml. ulei (de preferat ulei de măsline extra-virgin sau uleiuri presate la rece de nucă, de nucă de pin, de argan alimentar, armurariu, dovleac, struguri sau rapiță)
- oțet de fermentație (din fructe de pădure, fără coloranți, conservanți sau arome artificiale)
- sare marină
- usturoi
- mărar proaspăt
- smântână
Mod de preparare:
1. Ghebele se spală foarte bine, după care se pun la opărit în apă fiartă cu sare și oțet. Se țin la foc 10 minute (se poate arunca prima apă).
2. Se scurg și se mai spală o dată, după care se pun într-un castron.
3. Se adaugă uleiul, oțetul, usturoiul zdrobit, sarea și mărarul proaspăt tocat și smântâna. Dacă nu adăugăm smântâna, avem o mâncare de post delicioasă și sănătoasă.
Sursa: www.fitness-nutritie.ro
Munca de calitate (operator online) si bine platita: 300 de dolari lunar! Vedeti acest job si convingeti-va de seriozitatea noastra! Aici puteti avea viitorul asigurat! Garantat! Acum este cel mai potrivit moment sa incepeti! Cereti urgent detalii la email …[email protected]