RETETA ZILEI | Frigărui Tandoori cu salată de castravete
Această delicatesă indiană se poate prepara extrem de uşor acasă. Frigăruile suculente se prepară pe grătar, aşadar veţi avea parte de o masă fară calorii, păstrând însă un gust plin şi aromat.
Ingrediente
150g de iaurt
2 linguri pastă de curry
4 piepţi de pui dezosaţi, fără pieliţă şi tăiaţi cubuleţe
250g de roşii cherry
4 chapatis încălzite (pâini indiene din făină integrală), naan sau roti pentru servit
PENTRU SALATA DE CASTRAVETE
jumătate de castravete, tăiat pe lungime, curăţat de seminţe şi feliat
1 ceapă roşie, tăiată julienne
1 mână frunze de coriandru, tocate
zeama de la o lămâie
50g de salată, amestec gata preparat
Mod de preparare
Se aşază la înmuiat într-un bol cu apă 8 beţe de frigărui. Se amestecă pasta de curry cu iaurtul într-un vas, apoi se adaugă bucăţile de pui (dacă e posibil, se lasă la marinat în jur de o oră). Într-un bol mare, se amestecă ceapa roşie, castravetele, coriandrul şi sucul de lămâie. Se lasă la rece până se serveşte.
Se curăţă bucăţile de carne de marinada în exces şi se înfig împreună cu roşiile pe beţele de frigărui gata umezite. Se dau la cuptor pe grătarul din mijloc pentru 15-20 de minute, având grijă să le întoarceţi din când în când, până ce se pătrund şi se rumenesc.
Se adaugă salata la amestecul cu castravete şi se împarte totul pe 4 farfurii. Se aşază deasupra câte două frigărui de pui şi se servesc împreună cu pâinea indiană.
POFTA BUNA!
goodfood.ro